Fatih Tunç: “Tarım, AB’ye söz verildiği için bitirildi”

Saadet Partisi Burdur 1’nci sıra milletvekili adayı Fatih Tunç yazılı bir açıklama yaparak, Türk tarım ve hayvancılığının Avrupa Birliği (AB’ye) söz verildiği için çökertildiğini ileri sürdü. Tunç, “”hayvancılık bilerek yok ediliyor. AB’ye söz verdiler, bakın dikkatli okuyun, AKP tarım İle geçimini sağlayan kişi sayısını azaltma sözü verdi, ne kadar azaltacaklar biliyor musunuz? Her yüz kişiden 65’i çiftçiliği bırakacak, sonra ne olacak? Yandaşın yanında bin 600 liraya köle olacak” dedi.

“DEĞİŞTİRMEK İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUN?”

Saadet Partisi Burdur Mv. Adayı Fatih Tunç yazılı bir açıklama yaptı. Seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamasında Tunç, köylünün sıkıntısının çok olduğunu, tarımın bilerek ve isteyerek bitirildiğini, hayvancılığın da aynı şekilde bitirilmek istediğini ifade etti. Yemin 75 lira, sütün 1,60 lira, bayramda ise sütün 1 lira, mazotun ise 5,80 lira olduğunu ifade eden Tunç “değiştirmek için daha ne bekliyorsunuz? “ diye sordu.

Tunç şunları söyledi:

“2017 sonunda Fabrikalar süte 1,70₺ fiyat verdi ve Tarım Bakanlığı Zamma Engel Olmadı mı? 2018’e kadar zam Yok demedi mi? Bakanlık çiftçinin mi yoksa rantiyenin mi? 2018’de fabrika 1,70₺ fiyat verirken hangi akla hizmet 1,60₺ ye fiyat çekildi. Bu nasıl düzen? Et fiyatları cabası, et pahalı diyenler yalan söylüyor… Gerçek olan Halkın alım gücü Yok, milletin kanını emen düzeni #değiştir.”

“AB’YE SÖZ VERİLDİĞİ İÇİN TARIM BİLEREK BİTİRİLDİ”

Avrupa Birliği’ne verilen sözlerin bir gereği olarak tarımın çökertildiğini iddia eden Fatih Tunç, ”hayvancılık bilerek yok ediliyor. AB’ye söz verdiler, bakın dikkatli okuyun; AKP, tarım İle geçimini sağlayan kişi sayısını azaltma sözü verdi, ne kadar azaltacaklar biliyor musunuz? Her yüz kişiden 65’i çiftçiliği bırakacak” dedi.

HER 100 KİŞİDEN 65’İ ÇİFTÇİLİĞİ BIRAKACAK.

SONRA NE OLACAK? YANDAŞIN YANINDA BİN 600 LİRAYA KÖLE OLACAK!”

Tunç, bu iddiasının ardından “sonra ne olacak?” diye sordu. Cevabını ise “yandaşın yanında bin 600 liraya köle olacak. Arkadaşlarım, Burdur çiftçisinin yaş ortalaması 63, bu ne demek? 10 yıl çiftçi yok demek… Lütfen aklınızı başınıza alın. Çözüm milli görüştür. Yaşı yeten çiftçimiz 1996’yı bir kez hatırlasın! Milli görüş bu şehre 5 fabrika yaptı: traktör, süt, battaniye, yem ve EBK… Hepsi de çiftçinin atar damarı olan tesislerdi. Medya gücüyle Burdur’u satanları iktidar yaparken yapanları unuttu, şimdi geldik ve gördük ki bıçak kemiğe dayandı. Yeniden yapmak için ‘Değiştir Burdur. Gülen yüzler için değiştir.’ Bu seçim hakkı yenenler ile hak yiyenlerin seçimi olacak. Güzel günler bizimdir” dedi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.