Gelibolu’da Mavi Vatan mitingi

105 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi gene Türkiye’ye esas tehdidin geldiği bölge olan Doğu Akdeniz’e yığınağı gittikçe artıran emperyalist kuvvetlere karşı 15 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları sırasında büyük bir 18 Mart Çanakkale Zaferi eylemi yapılacak. Mavi Vatan Mitingini ilan eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Genel Başkanı Yıldırım Gençer, mitinge Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce üniversiteli gencin katılacağını belirtti.

YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA ÇAKIROĞLU’NUN İSMİ VERİLDİ

Ulusal Kanal’ın haberine göre, Türkiye Gençlik Birliği, 2020 yılının ilk Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısını Ankara’da yaptı. Türkiye Barolar Birliği’nde yapılan toplantıya terör örgütü PKK tarafından şehit edilen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi verildi.

TGB, 18 MART EYLEM PLANINI İLAN ETTİ

Toplantı sonunda bir basın açıklaması yapan TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri hatırlattı. Mavi Vatan’ı işgal etmeye çalışanlar olduğunu ifade etti.

Gençer, Mavi Vatan’a karşı olan emperyalist bloğa karşı görev aldıklarını belirtti, bölgede iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Gençer, açıklamasında TGB’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi eylem planını da açıkladı. Türk gençliğinin Doğu Akdeniz’deki gelişmeler üzerine 18 Mart’ı Mavi Vatan temasıyla kutlayacağı ilan edildi.

Türkiye’nin dört bir yanından basın açıklamasına gelen TGB’li gençler Ulusal Kanal’a konuştu. Türk milletini mitinge davet etti.

Öte yandan gençlerin açıklamasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı. Feyzioğlu, kısa bir konuşma yaptı.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.