İyi Parti’de yumruk yumruğa kavga

İyi Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile

Mersin Kurucu İl Başkanı Fevzi Karaca arasında bilinmeyen

bir sebepten dolayı yumruklu kavga yaşandığı iddiası

Meral Akşener’in kurduğu İyi Parti’de sular durulmuyor. İyi Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’la Mersin Kurucu İl Başkanı Fevzi Karaca arasında yumruklu kavga yaşandığı iddia edildi. Kavga esnasında Akşener’in baygınlık geçirdiği iddia edilen kavganın ardından Fevzi Karaca görevden alındı.

Aydınlık Gazetesi’nin Avaztürk internet gazetesine dayandırdığı haberine göre, İyi Parti Genel merkezinde büyük bir kavga yaşandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fenalaşmasına neden olduğu ifade edilen kavga, teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’la Mersin Kurucu İl Başkanı Fevzi Karaca arasında yaşandı.

İddiaya göre, Fevzi Karaca ile partinin teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasında bir süre önce bir sürtüşme yaşandı ve araları açıldı. Taraflar anlaşmazlığı çözmek için geçen hafta içinde Genel Merkez’de Akşener’in makamında bir araya geldi. Ancak iddiaya göre, taraflar birbirlerine sert bir dille itham etmeye başlayınca sözlü tartışma yerini yumruklu kavgaya bıraktı.

AKŞENER BAYGINLIK GEÇİRDİ

Genel Başkan yardımcısıyla İl Başkanının yumruklu kavgası sırasında gerildiği belirtilen Meral Akşener’in kısa süreli baygınlık geçirdiği öne sürüldü. Yaşanan bu yumruklu kavganın kamuoyuna yansımasından kısa bir süre sonra da İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Mersin Kurucu İl Başkanı Fevzi Karaca’yı görevden aldı. Aynı internet gazetesi bu kez ikinci haberinde görevden alma kararını ise “İyi Parti’de yumruklu kavganın galibi Koray Aydın” başlığı ile duyurdu. Avaztürk, Akşener’in makamında “Aydın’la karaca kavgasında faturanın kesildiği”, haberin yayınlanmasından kısa süre sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Karaca’yı görevden alırken, söz konusu kararı Koray Aydın’ın da sosyal medya hesabından şöyle duyurduğunu belirtti: “Partimizin tüzüğü gereği ve Genel Başkanımızın oluru ile parti ilkelerimize uygun olarak kucaklayıcı bir teşkilatlanma yapamayacağı gerekçesiyle Mersin kurucu il başkanı olarak görevlendirilen Sayın A. Fevzi Karaca bu görevden alınmıştır.”

KUKLA BAŞKAN OLMAZ

Aydınlık Gazetesi’nin ulaştığı Fevzi Karaca, Koray Aydın’la görüş ayrılıkları ve sürtüşme yaşadığını kabul etti ancak herhangi bir yumruklaşmanın olmadığını söyledi. Teşkilatlara el atılmaya çalışıldığını ileri süren Karaca, “beni il başkanı olarak görevlendirdiler. Ancak daha sonra Ali Kamış adında bir avukatı il ve ilçeleri teşkilatlandırılması için görevlendirdiler. O zaman bana ne gerek var. Ben de buna itiraz ettim” diye konuştu. Karaca, “teşkilatları ben yönetmeyeceksem, kukla olurum. Kukla başkan olmaz” diyerek kendini savundu. Akşener’le hiçbir sorununun olmadığını söyleyen ve kendisini desteklediğini belirten Karaca, “neden sizinle arası iyi olan Genel Başkan, sizi görevden aldı” sorusuna ise, “ne olursa olsun, ikisi de (Akşener de ve Aydın da) kurucu üye, biri Genel Başkan, biri Genel Başkan Yardımcısı. Herhalde benim için tartışacak halleri yok” yanıtını verdi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.