Kayadibi kararı, yok hükmündedir

İl Genel Meclisi Kayadibi kararı, mahkeme yolunda

Burdur ve Yeşilova kamuoyunda infial uyandıran, İl Genel Meclisi’nin, dün Yeşilova Kayadibi Mahallesi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’na görüş bildirmek üzere AK Partili Grup çoğunluğu marifetiyle aldığı “Kayadibi köy statüsüne alınsın” kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilova İlçe Başkanı Avukat Ferdi Ay yaptığı yazılı bir açıklama yaparak, kararın İçişleri Bakanlığı’nca onanması durumunda bu kararın açıkça “usul ve yasaya aykırı olacağı”nı ileri sürerek, bu idari işlemi kesinlik İdare Mahke4mesi’ne götüreceklerini ifade etti.  

İl Genel Meclisi’nin Yeşilova Kayadibi Mahallesi’nin halkoylamasından 238 oyla reddedilmesine rağmen köy statüsüne alınması kararına tepkiler sürüyor.

Yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilova İlçe Başkanı Avukat Ferdi Ay, “Burdur İl Genel Meclisi’ nin Kayadibi Mahallemizin Köy olması yönünde aldığı karar YOK HÜKMÜNDEDİR” dedi.

Başkan Ay şu görüşleri savundu:

Bu cennetin, ranta kurban yapılmasına izin verilmeyecektir

“Kayadibi Mahallemizde köy olmak için toplanan imzalar sonucunda süreç referanduma gitmiş mahalleli sandıkta oyunu kullanarak 238 mahalle kalalım, 145 köy olalım sonucu sandıktan çıkmış ve en yüksek irade olan halk iradesine başvurularak bu süreç bitmiştir. Referandum sonrası ilk mesai gününde İlçe Kaymakamı, Kayadibi Mahalle Muhtarını çağırarak çıkan sonuçlara hesap sorarcasına “Çalışmadınız, yapamadınız” diyerek tarafını açıkça göstermiştir ve o günden sonra Salda Gölü’ nün popüler olması ve rant beklentisi içinde olan belirli çevreler Kayadibi’ni köy yapabilmek için gece gündüz çalışmaya devam etmiştir. Bugün Kayadibi Mahallesi’nin sınırları Doğanbaba Köyü tarafından Orman Evine kadar, Salda Köyü tarafından ise Köpekçayı mevkisine kadar uzanarak Salda Gölü’nü neredeyse yarım daire şeklinde çevrelemektedir. Bu sebeple maksatları ilçenin göl ile tek bağlantısı olan Kayadibi Mahallesi’ni ilçeden ayırarak göl turizminden CHP’li Belediye’nin ve doğal olarak ilçe halkının 1 kuruş fayda görmemesini sağlamaktır. İl Özel İdaresi’nin almış olduğu karar Valilikçe İçişleri Bakanlığı’na gönderilir ve Bakanlık onaylarsa bu işlem açıkça usul ve yasaya aykırı olacaktır. Bu idari işleme karşı idare mahkemelerinde iptal davamızı açacağız. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.