İl Genel Meclisi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği eski üyesi Mehmet Yavaş, 25 Haziran Cuma günü Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu’nda yapılacak olan Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Birliği seçimlerinde PankoBirlik Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Birliği Burdur tarımının can damarı.

80 bin ortağı var.

Şeker Fabrikası ile birlikte Burdur ekonomisinin şahdamarı.

Nasuh Eroğuz, 2005 yılından beri Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Birliği Başkanı, 2016’dan beri de Pancar Ekicileri Kooperatifleri’nin üst birliği olan PankoBirlik Yönetim Kurulu Üyesi…

Geçtiğimiz yıllarda yolsuzluk iddialarıyla sarsılan Birlik Başkanlığında bu yıl Eroğuz’a rakip var.

Dün İstasyon Park’ta kahvaltıda basın ve çok sayıda muhtarla biraraya gelen eski İl Genel Meclisi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği eski üyesi Mehmet Yavaş adaylığını açıkladı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Yavaş, aday olduğunu, kazanırsa ve 4 yılın sonunda başarısız olursa helallik isteyerek ayrılacağını, listeleri kendisinden sakladıklarını, vermediklerini ifade etti.

Demokratik yarışmaya aykırı bir davranış olarak belirttiği bu durum karşısında gene de 2012 yılı listelerini zorla elde ettiklerinin altını çizdi. Bu listedeki üyelerin ise çoğunun ölü olduğunu, seçime birkaç kaldığı halde pusula rengini bile bildirmediklerini vurguladı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.