Nuri Başkan iddialara cevap verdi

Eski Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, BİGAD’ın mevcut Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’e hayırlı olsun ziyareti esnasında yaptığı söyleşilerde kendisi hakkında yapılan açıklamalardaki iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sert cevap verdi. Yetkililerin yaptığı açıklamaları haberleştiren ve halkın haber alma hakkını kullanan basına da “satılmış basın” diye saldırdı.

Nuri Başkanın paylaşımının linkini de veriyoruz.

İşte hiçbir sözcüğüne, cümlelerine müdahale etmeden aynen yayınladığımız o paylaşım!

Sevgili hemşerilerim ve partililerime…

Son yaşanan olaylar ve ön seçimden bu güne kadar şahsıma atılan iftiralar karşısında sessizliğimi bozmak durumunda kaldım ve bu yazıyı yazmak zorunda hissettim. İnsanlanları galyana getirip ufacık çocuklara ”Hain, Hırsız Nuri” yazdıran zihniyet karşısında daha fazla sessiz kalamadım. Gazetelere para verip haber yaptıracak maddi gücümde yok. Muhtemelen bu yazının cevabını siz satılmış basına ödenen parayla yapılan haberden alacaksınız.

2004 yılında Burdur Devlet Hastane’sinden emekli olup memleketim Yeşilova’ya geldikten sonra ilçe başkanı seçildim. Seçim kaybetmek ve belediyenin akp de olmasının mutsuzluğu partimize yansımıştı. Pasaj içinde ufacık bir dükkana sıkışmış koskaca bir parti, 90 yıllık çınar…

Yürütmeye çalıştığım ilçe başkanlığım süresince ilk zamanlar bayramlarda Atamızın mozalesine çelenk koyacak bir ucundan tutacak üye bulamadım. Partiye insanları tekrar getirebilmek için toplantılar düzenledim, Emekli maaşımla kuru pastalar, içecekler aldım. Flamaları, bayrakları partinin parası gitmesin diye evime getirdim eşime yıkatıp ütülettim. Zamanla kendi binasını alan bir ilçe yönetimi yarattım. Tüm bu süreç sonunda belediye başkanlığına layık görüldüm.

Makama geldiğim ilk hafta belediye hesaplarına haciz konuldu. Esnafa olan borçlardan dolayı veresiye hizmet alınacak kimse yoktu. O zaman kendi AKARYAKIT İSTASYONUMUZ olmadığı için bizden önceki dönemin mazot borcunu ödemediğimiz sürece araçlarımızı dolduramıyorduk. Kredi kartımla mazot borcunu ödeyip çöp arabalarını çalıştırdım. Mazot yoksa çöp toplanmaz ,mazot yoksa itfaiye yangına gidemez,mazot yoksa cenezeler bile nakledilmez…

Önceki dönemlere ait tam 4 milyon borcu ödedim .Bizden önceki yaklaşık üç dönemin sgk borçlarını ödedim.Başkanlığımın sonuna doğru yaptığım hizmelerden 2 milyona yakın bir borç yaptım.Bu borç belediyenin yıllık bütçesi içinde önem arz edecek bir rakam değildi. Borçsuz belediyeyi bırakın vatandaşın %70 i borçlu bu ülkede.Bahsi geçen 8 milyon borç farazidir .Aksi isbatlanmadığı, belgelendirilmediği sürece yalandır,iftiradır.

Bahsedilen zimmete geçirme olaylarına açıklık getirmeden önce belirteyim ; İlk başkanlığa aday olduğumda başka bir partiden aday olmam karşılığında şahsıma 300 bin lira teklif edildi ben partimi satmadım .77 bin lira için onurunu ,gururunu satacak adam değilim .

Bahsi geçen 26.500 lira Belediye Halk Plajı Tesisi’nde satılan bir içecek firmasının teklifi olup karşılığında tesise yatırım yapılmıştır.Alınan fırın ,bardak yıkama makinası vs gibi en büyük kısım da etrafının cam balkonla çevrilmesine harcandı.Yoksa o cambalkonu uzaylılar yapmadı .Şahsıma teslim edildiği öne sürülen ve 6 bin lirası eksik yatrıldığı idaa edilen 47.000 liranın benimle alakası yoktur.Personel tarafından sayılmış,teslim edilmiş ve yatırılmıştır.O parayı ne gördüm ne de dokundum.Konunun beninle hiç bir ilgisi yoktur.Ya sayılan para hatalı ya da yatıran kişi yanlış yatırdı bilmiyorum kimsenin günahını da almak istemem ama o ben değilim.Kim olduğu mahkemelerce açıklanacaktır.

Belediye başkanlığım bitmeden kendim iç işleri bakanlığını arayıp müfettiş çağırdım .Korkacak bir şeyim yokmuş demek ki …

Kıyasalara gelelim.Geçen sene halk plajının karı (ciro değil) 1 milyon 308 bin liraydı ( Mümtaz başgan 741.900 lira deyyo) . Tüm fiyatlara %30 zam geldi. Bizim dönemimizde çadır kurmak ,elektirik ,su ücretsizdi.En önemlisi de girişler ücretsizdi .Girişten alınan 10 tl ki edindiğimiz bilgilere göre günlük ortalama 300 araç girmiş.Bu da gidersiz direk kardır.Ayrıca geçen sene Salda Gölü’nü 500 bin kişi ziyaret etmiş.Bu yıl ise 800 bin kişi.E bi zahmet kar et zaten.Tabi bunun yanında halk plajının halktan para toplama amacı olmaması gerektiğini sosyal belediyeciler, solcular bilir.Bilinmemesine şaşırmadık.

Akaryakıttan kar etmiş.5 ayda 225 bin lira .Ben belediyeyi devrettiğimde kendi akaryakıt şirketimizden zaten 380 bin lira alacağımız vardı 🙂 biz vatandaşa kepçe,vidanjör , kamyon, vs desteği bile verdik sen para yok diye çöp arabasını yatırdın .Buradan da kar edersin normal etmesen bir sıkıntı var demek ki .O zaman şimdi büyük delik vardır.Biz bilemedik ufak delik açtık .Sen büyüğünü açıyorsun diye düşünürdük başgan.Aferim kar et tabi.

Pazar yerinden de kar et etmedin mi? O yaptı diye söküp attığın şeylere de para verdik biz.Özellikle heykel konusuna hiç girmeyeceğim.Solcular sever atasını gerçek chp liler sever.Sen meydandakini de sök at.Onu da ben yaptırdım.Sen şimdi ondan da nefret edersin.Önünde çekildiğin fotoğraflarda heykeli karalarsın.Doksanlarda bir adam vardı Kadir Topçu ” Ağır ol ağır ol sana molla desinler ,ufak at ,ufak at civcivler de yesinler …” kulaklarımda bu şarkı çınladı nostalji yaptım sayende .

Ben belediyeyi Akp den teslim aldım .10 sene boyunca bir kere olsun eski Belediye Başkanı Yunus Tokgöz’ün arkasından tek kelime konuşmadım .Benim hemşerim , yıllar boyunca yüz yüze bakacağım adam .Zira ben başkanlığım bitince Ankara’ya dönmeyecektim.Başka parti olmasına rağmen biz önümüze bakalım dedik hizmet ettik.Az laf çok iş …

Başgan ve yanındaki partililer beni suçlarken halkı da partiliyi de suçluyor.Hatta farkında olmadan kednilerini suçluyor.Bu adama oy verip güvendiniz.Oy veren insanlara ne dediniz ? ”kandırıldık ” mı? Halkı ihanete uğramış gibi hissettirmeye hakkınız var mı ? 10 sene kendi partisinden görev alan başkan partiden ihraç edilecek.Hırsızdı o çaldı diyene ödül mü verilecek? Siz kendi seçtiğiniz adamın arkasında durmazsanız kim duracak?

Ön seçimden önce aday adaylarından birine gidip aday olacaksa çekileceğimi ona destek vereceğimi bile söyledim.Yok olmayacağım deyip oldu ve bölünen oy sayesinde M.Şenel birinci sıradan çıktı.Şahsen son istediğim aday da kendisiydi.Çünkü ben onun ne solculuğuna ne partizanlığına inanıyordum.Tam üç kere seçime girdik beraber.O her ön seçim günü angaradan gelip aday oldu.Kendisiyle ilgili başka araştırmalarımız da oldu .Mahkeme sürecinde bu konuya değinemeyeceğim .Açıkcası üzüldüm kurduğum düzeni ona bırakmak istemedim keşke diğerlerinden biri çıksaydı dedim.Bu süreçte örgüt zaten düşmanca tavırlarına başladı .Ve kahve toplantıları ,dernek toplantıları ,kadın eğlenceleri vs vs yapılacak hizmetleri anlatmak yerine şahsımı suçlamayla ilerledi.Ben de buna karşılık en azından geçmişini bildiğim yeşilovanın evladı İsmail Kavla’ya destek verdim .Yerel yönetimde partiden çok şahıs önemlidir.Önceki dönemlerde chp den aday olup Yeşilova için tek çivi çakmayanları da gördük .Akp ye geçmedim .Partimi de satmadım .Ben partimden iftiralarla gönderildim .Kimse koskoca genel başkan grup toplantısında övdü bu adamı”Alnından öpülesi belediye başkanı ” dedi.Bu adamı neden partide yerden yere vuruyoruz da demedi.

Benim partim bana sen 10 yıl belediye başkanlığı yaptın sağol diyemedi .Anca hırsız dedi hain dedi.Kırıldım üzüldüm ama partimden vazgeçmedim.İhraç edilirsem de Aylin Nazlıaka gibi gel geri diyeceklerine eminim .Memurluk hayatım boyunca Chp li olduğumu saklamadığım için 58 vilayete sürüldüm.Herkesten çok Chp li olmanın bedelini ödedim.O yüzden atılsak da gitmeyiz.Emekli olayım da öyle partiye gidip bir şeyler seçileyim kafasındaki adamlar mı bizi yargılayacak? Fetonun yurtlarında kalıp Chp li olanlar mı? Çocukları fetocu suçlamasıyla görevden alınanların babaları mı yargılayacak? Hadi oradan ya…Avukatım Akp li evet çünkü bundan önce 3 avukatım da chpliyidi. Hepsi düşman oldu.Kime güvenmeliydim ? Mehmet beyin akp li olması değil işini iyi yapması benim için önemli olan.

Partimi satmadım, zimmetime tek kuruş geçirmedim,kimseye kötülük yapmadım,maaşıma kadar vatandaşa harcadım,parke taşsız sokak bırakmadım,dükkanlar yaptım,benzin istasyonu yaptım,kapalı pazar yeri yaptım,Kar edip övündüğünüz gölü tanıttım.Tüm bunlara karşılık ”Hain,hırsız Nuri ” olacaksam ve partimden ihraç edileceksem de Emin Çölaşan’dan bir cümle eder giderim ”Kovulduk ey halkım unutma bizi…”

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.