Öntürk atalarımız İskitler/ Sakalar2

İNSANLIK TARİHİNİN İLK MEDENİ HALKI

İskitler (Sakalar), tarih boyunca Batılılarca hep üstü örtülmüş, itibardan düşürülmüş, “göçebe toplumu” diye küçümsenmiş prehistorik bir halktır. Ama insanlık tarihinde ilk kez olarak ilkel göçebeliği aşma aşamasına ulaşan, devlet kuruculuğunun ekonomik ve toplumsal zeminini oluşturan, göçebeliğin en ileri ve son safhası olan atlı çoban kültürünü geliştiren halktır. İskitler, MÖ 4’üncü bin yıllarında, yani günümüzden 6 bin yıl önce Kalkolitik şartlarında, Hazar’dan Kingan Dağlarına kadar olan coğrafyanın ilkel sınırsızlığı içinde erkenden demir çağını yaşamaya başlamış, sürüler halinde atların evcilleştirilmesini başlatmış, at yetiştiriciliğine ilaveten demir işlemeciliğini geliştirmiş bir halktır; Öntürk (kök) atalarımızdır.  

Atlı çoban kültürünün iki temel özelliği olan hayvancılıkla metalürji, medeniyetin şafağının sökmesini sağladı.

Bu ne demektir?

Bu gerçek, ön atalarımızın, İskitler/ Sakaların, insanlık tarihinin ilk medeni halkı olduğu anlamına gelir.

İSKİT YAZITLARI, YAZIYA DELALETTİR

Buna rağmen atalarının mezarlarında at kemikleri arayan Batılılar, Macaristan’dan Mançurya’ya kadar müthiş genişlikte bir coğrafyada, [(Maros Nehri civarında Vuin Köyü’nde 23 parçalık) Macaristan Altın Eşya Yazıtları, (Romanya’da Seibenbürgen köylerinde Homorodkaraskonı’da bulunan) Kömeç Yazıtı, (Stalingrad’la Salsk arasında Novoçerkassk Müzesi’nde) Gümüş Şişe ve Kil Şişe Yazıtı, (Bulgaristan’da) Şuman Sıntaşı Yazıtı, Nagyszentmiklös Yazıtları’ndan çıkan yazı, Uluguç Yazıtı, Esin Anıç’ta bir kabın altına yazılmış yazı)] (*1) şeklinde yazıtlar (kitabeler) diken bu halkı yok saymışlardır yakın zamanlara kadar.

ATATÜRK’ÜN TARİH ARAŞTIRMALARININ İLK ADIMI İSKİTLER/SAKALARDIR Büyük Atatürk’ün tarih araştırmalarının ilk adımı, Batı’nın üstünü özenle örttüğü ve gizlediği İskit/ Sakalardır. Bu gerçek, Türk Tarih Tezi’nde somut olarak anlaşılır.

Ancak Atatürk’ün ölümünden sonra İnönü, devletin yönünü Kemalist Devrim rotasından çıkarıp Batıcılığa kırınca Avrupa Merkezli Tarih anlayışı tedricen hâkim oldu. Atatürk’ün tarih araştırmaları, Türk Tarih Tezi, “asarı atika müzesinde çıkrık ile taş baltanın yanına” kondu.

Altın Elbiseli Adam’da görüldüğü gibi bin yıllar önce hakanlarına, tiginlerine altın elbiseler ören, dünyanın bilinen en eski halısı olan “Pazırık Halısı”nı dokuyan, atlı çoban kültürüyle paralel gelişen metalürjideki başarılı adımlar sonucu tarihe “bozkırın kuyumcusu” diye geçen, tüm dünyaya toplumsal örgütlenme alanında örnek olan “Türk Devlet Teorisi”nin içinden çıktığı “Atlı Çoban Kültürü”nün mimarları, “At üzerinde uzun süre durabilmek için damgalı pantolon yapan”, “Atlı süvari ordularıyla savaşlarda yenilemeyen ve dünyaya savaşmayı öğreten”, (*2) İskitler/Sakalar, “ilkel göçebe” diye küçük görülmüştür.

“MÖ 5-6. Yüzyıl, İç Asya’da İskitler dönemidir. Hsiungnular (şiyungnular-Hunlar-FÖ) tarih sahnesine çıkmak üzeredir. Prensin ve belki de hakanın varlığı, hükümdarlığa, altın elbiseleri (Altın Elbiseli Adam-FÖ) ise zenginliğe işaret ediyor.” (*4)

Altın Elbiseli Adam’ın varlığı, “MÖ 5-6. yüzyıllarda İç Asya’da (Hazar-Kingan Dağları arası coğrafyada) devletin varlığına delalettir. Hem de olağanüstü zenginliklere hükmeden esaslı ve kuvvetli bir devletin varlığı kanıtlanmaktadır.” (*4)

Böylesine olağanüstü büyük bir zenginliğin, göçebe hayvancılıkla biriktirilmesinin mümkün olmadığı, böylesine olağanüstü bir zenginliğe devlet olmadan “el konamayacağı”, ayrıca devlet yaptırım kuvveti olmadan bu kadar büyük zenginliklerin muhafaza edilemeyeceği somut bir gerçektir. Öte yandan Altın Elbiseli Adam üzerindeki altın eşyanın işlenişi de üstün bir işçiliğe delalet ettiğinden, “altının üstün bir sanatkârlıkla işlenmesi”nin de, “ancak gelişmiş sınıflı toplumda mümkün olduğu” vurgulanıyor. (*4) DEVAM EDECEĞİZ.

Not: Okuyucularımızın görüşleri bizim mürşidimizdir. Eleştiri ve görüşlerinizi yazarsanız bu sayfada yayınlarız. ( fatih.ozcan53@gmail.com )

KAYNAKLAR:
 (*1) Bahtiyar Aydın, Sakalar/İskitler Gizlenen kök Atalarımız, Kaynak yayınları, 1. Basım Şubat 2022, s. 9)
(*2) Age, s. 10
(*3) (Zeki Velidi Togan, Umumi Türk Tarihine Giriş, İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul, 2019, s. 52/ Akt. Bahtiyar Aydın, Sakalar/İskitler Gizlenen kök Atalarımız, Kaynak yayınları, 1. Basım Şubat 2022, s. 15)
(*4) Doğu Perinçek, Og’dan Oğur’a Devletin Oluşması Sürecinin Türkçedeki İzleri, Kaynak Yayınları, Geliştirilmiş 5. Basım, Nisan 2019, s. 121)
Altın Elbiseli Adam/ Ötüken, Fatih Özcan, Yenigün, 
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.