Trafik arapsaçı; güzergâh tartışması alevlendi

Çift yön uygulaması başlayalıdan beri kural tanımaz vatandaşlar yüzünde trafik arapsaçına döndü. Kurallarla konuşan ve otoritesini müeyyideler uygulayarak sağlayan bir varlık olan devletin kentimizdeki kollarının bu kurala uymaması sonucu vatandaşlar hiçbir trafik levha ve işaretini dikkate almamaya başladı. Yayalara özgü olan kaldırımları bisikletler ve Çin bisikletleri kullanmaya başladı. Gazi ve Atatürk Caddeleri gibi ana arterlerde park yasağına rağmen vatandaşlar ısrarla park yapmakta, dolayısıyla duraklama yapmak zorunda olan vatandaşlar da ikinci sırayı oluşturmaktadır. Bunun sonucunda ise caddede trafik sıkıntıya girmektedir. Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz tarafından gelen eleştiriler karşısında kaldırılacağı sinyalleri daha önce verilen Gazi Caddesindeki yol ayrım saksıları dün gece sabaha kadar çalışan Burdur Belediyesi Fen İşleri ekiplerince kaldırıldı. Kaldırılan saksılar yan sokaklara konuşlandırıldı. Konuyla ilgili KıvılcımHaber’e açıklamalarda bulunan Başkan Ercengiz, vatandaşa rağmen siyaset yapmadıklarını, halkın isteğine göre hareket ettiklerini ve gene öyle devam edeceklerini belirtti.

BAŞKAN ERCENGİZ: “HALKA RAĞMEN SİYASET YAPMAYIZ

Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, vatandaştan gelen talepler doğrultusunda, 10 yıllık uygulama sonucunda çağdaş bir kent trafik düzenine uygun olmayan Gazi Caddesindeki kentin merkezine giriş yapılmasını önleyen tersine tek yol uygulamasının kaldırılacağını daha önce duyurmuştu. İlk önceleri cadde esnafının da istediği çift yön uygulamasını 2 ay kadar önce başlattı. Orta refüje büyük saksılar yerleştirildi. Çift yön uygulamasını müteakiben özellikle AKP çevrelerinden gelen ve sosyal medya üzerinden yapılan sürekli ve şiddetli eleştiriler gene sosyal medya üzerinden cevaplanmış, bu arada orta refüjdeki iri saksıların tasfiye edileceği sinyalleri verilmişti. Dün bu tasfiye işini Fen İşleri ekipleri sabaha kadar süren çalışmalarla gerçekleştirdi. Başkan Ercengiz’in KıvılcımHaber’e yaptığı açıklamalara göre, hiçbir zaman vatandaşa rağmen siyaset yapmadıklarının, vatandaştan gelen talep sonucu çift yöne geçtiklerinin, refüjdeki saksıların zaten daha önce kaldırılacağı geçen ayki Meclis toplantısında belirtilmiş olduğunun altını çizerek, halk isteğine göre hareket edeceklerini belirtti.

SAY: BİR ADIM BİLE GERİ DÖNÜŞ YOK; BOŞUNA UMUTLANMAYIN!

Öte yandan Başkan Yardımcısı Ali Say da saksıların kaldırılmasını “tükürdüklerini yaladılar” gibi ahlaki olmayan bir şekilde eleştirenleri twitledi. Twitter hesabı üzerinden sert bir şekilde eleştiri okları gönderen Say, “pes etti; eski düzene dönülecek” şeklindeki bir üslupla yapılan eleştirileri cevapladı. Başkan Ercengiz’in 15 aydır Avrupa kentlerinde gözlem yaptıklarını, buna uygun hareket ettiklerini, uygulamalardan bir adım bile geri dönüşün olmayacağını, tam aksine daha da geliştirilerek devam ettirileceğini vurguladı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.