Valilik’ten yeni normalleşme duyurusu

Okullarda yeni uygulama 2 mart 2021 salı günü başlayacak

Burdur valiliğinden, risk sınıflamasına uygun olarak kademeli normalleşme planlamasına göre, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 01 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde (düşük, orta, yüksek, çok yüksek olmak üzere) 4 ayrı risk grubunun saptandığı belirtildi.

Buna göre, eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de4 ayrı risk seviyesine göre belirleneceği ifade edildi.

15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8 ve 12. Sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi uygulamalarına 1 Mart Pazartesi günü devam edileceği belirtildi.

Yeni uygulamaya ise 2 Mart 2021 Salı günü devam edileceği ifade edildi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.