Vatan Partisi Antalya’dan İsrail’e ateş püskürdü

Türkiye-Filistin kardeşliği, İsrail ve Amerika’yı yenecek!

Türkiye’nin her yerinde ABD kukla terör devleti İsrail Siyonizm’inin alçak, kalleş, orantısız Mescidi Aksa ve Gazze saldırılarını eylemli protesto eden tek mili kuvvet olarak Vatan Partisi bugün Antalya’dan bayrak gösterdi. Kapalıyol girişinde toplanan Vatan Partililer ve TGB’li gençler bir basın açıklaması yaparak, ABD ve İsrail’e meydan okudu. İsrail saldırganlığının durdurulmasının 4 ayaklı acil eylem planının ortaya konduğu açıklamada, “Türkiye-Filistin kardeşliği, İsrail ve Amerika’yı yenecek!” denildi.

Şarampol Kapalıyol girişinde yapılan ABD/ İsrail’i protesto eylemine Vatan partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Antalya İl Başkanı Ayşe Nur Şahin, TGB’li gençler, Cumhuriyet Kadınlar Derneği (CKD) Kepez Özgürlük ve Konyaaltı şubesi üyeleri ve partililer katıldı.

Basın açıklamasında İl Başkanı Rıza Türkmendağ ve TGB Antalya İl Başkanı Ayşe Nur Şahin birer konuşma yaptılar.

Açıklamada sık sık “İsrail kahrolsun; ABD Kahrolsun!”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi”, “İsrail defolsun; Kürecik’e elkonsun!” sloganları atıldı. “Emperyalist saldırganlığa son!”, “Türkiye İsrail’e kalkan olmaz!”, “Kudüs, Filistin’in Başkentidir”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” pankartları taşındı.

FİLİSTİN’İ SAVUNMAK, İSRAİL’İ KINAMAKLA VE LAFI GÜZAFLA OLMAZ

İl Başkanı Rıza Türkmendağ, “Bugün burada katil İsrail’in Mescidi Aksa saldırısını ve Filistin’de yaptığı insanlık dışı saldırılara karşı Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek, bu emperyalist ve Siyonist saldırıya karşı Türkiye olarak atmamız gereken adımları ortaya koymak için toplandık” diyerek başladığı açıklamasına, Filistin’le dayanışmanın, Filistin’i savunmanın, İsrail’i kınamalarla, lafı güzafla yapılamayacağını belirterek, “Çünkü Filistin’e saldırı, Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının hedefinde mazlum Filistin’le birlikte, Türkiye ve Suriye de vardır. Tüm bölge ülkeleri vardır. Amerika’nın ikinci İsrail kurma amacı ortadayken ve bu kadar açıkken, üstelik Mehmetçik buna karşı savaşırken, şehitler verirken bu saldırıyı başka türlü değerlendirmek mümkün değildir” dedi.

Milletimizi ve hükümeti uyaran Başkan Türkmendağ, İsrail’in bu saldırısının “Amerika ve İsrail’in ‘Üç İsrail Saldırısı’nın bir parçası olduğu”nu vurgulayarak, Üç İsrail Saldırısı’nı şöyle tarif etti:

1. İsrail’in, Filistin topraklarını işgali, orada kurmak istediği hâkimiyet nedeniyledir.

2. Amerika’nın Türkiye, Suriye, İran, Irak’ı bölerek kurmak istediği İkinci İsrail, Kürdistan projesidir.

3. Doğu Akdeniz’de İsrail, ABD, Güney Kıbrıs, Yunanistan ile kurulan Türkiye’yi hedef alan silahlı ortaklıktır.

Konuşmasının devamında Başkan Türkmendağ şu görüşlere yer verdi.

TÜRKİYE’YE DÜŞMANLIK MUHALEFETİ

“Türkiye bugün bu saldırıları göğüslerken, en büyük sıkıntıyı da iç cephede ki biz ona kısaca “Biden Tayfası” diyoruz, onların Türkiye düşmanı tavırlarından da çok ciddi sıkıntılar görüyoruz. Bir anda bu tayfa Arap düşmanlığı, Filistin düşmanlığı yayarak; Türkiye-Filistin dayanışmasını baltalama girişiminde bulundular. Yani kısaca Amerika-İsrail cephesini tuttular. Hatta daha ileri giderek bu tayfanın sözcülerinden birisi Cumhurbaşkanımızı Katil İsrail Cumhurbaşkanı Binyamin Netanyahu ile benzeterek açıktan Türkiye’yi hedef aldığını, asıl hedefinin Türkiye olduğunu göstermiştir.

Bu olay Biden tayfasının ilk icraatı da değildir. Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de PKK’ya karşı operasyonlarda hep Türkiye’nin karşısında yer almışlardır. Aynı tayfa Türkiye-Çin dostluğunu da hedef alarak Doğu Türkistan yalanları ile de bu görevlerini sürdürmektedirler.

ÇÖZÜM VAR! ÇÖZÜM BATI ASYA BİRLİĞİ VE SURİYE İLE TAM DOSTLUK!

“Bu emperyalist ve Siyonist saldırılar bir kez daha gösterdi ki; bizim düşmanımız Suriye, Mısır, Irak, İran değil, bizim asıl düşmanımız Amerika ve İsrail’dir. Bu nedenle Suriye devleti ile birlikte olmak bugün en önemli iştir. İsrail ile savaşan iki devlet var; birisi Filistin, birisi Suriye. Bu durumu görmeden saldırı püskürtülemez. Ancak bölge ülkeleri ile tam işbirliği ile Filistin’de başarıyı kazanırız.

VATAN PARTİSİ’NİN ACİL EYLEM PLANI

“Üç İsrail” tehdidine üçayaklı bir planla yanıt vereceğiz:

1. Doğu Kudüs başkentli bağımsız Filistin’i destekleyeceğiz. Filistin’in toprakları arasındaki bütünlük sağlanmalıdır.

2. Öncelikle Suriye ve Irak’ta “İkinci İsrail” projesini tarihe gömeceğiz.

3. Doğu Akdeniz’de ABD-İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs saldırganlığını boşa çıkartacağız.

Bu planı uygulamak için bu tehditleri bizimle paylaşan bütün ülkeler ile birleşeceğiz, birleştireceğiz.

Üç İsrail saldırısına karşı kurulacak mevzide en önemli adım Suriye ile iş birliğidir. İkinci İsrail saldırısını önlemek ve PKK’ya beyaz bayrak çektirmek için Suriye ile iş birliği öncelikli görevdir.  İsrail’in Doğu Akdeniz’deki hâkimiyet mücadelesine indirilecek en büyük darbe Suriye ile anlaşmaktır.

Peki, neyi bekliyoruz? Suriye, Filistin’den sonra İsrail ile silahla çarpışan ikinci ülke. Kınayarak, kanımızın dökülmesine engel olamayız. Lanetleyerek canlarımızın alınmasına, vatanımıza saldırılmasına karşı koyamayız. Uluslararası topluma gönderdiğiniz mesajlarla da Filistin’i koruyamayız. Ancak Suriye ile iş birliği yaparak üç İsrail saldırısını bozguna uğratabiliriz.

KÜRECİK VE İNCİRLİK ÜSLERİ TSK DENETİMİNE VERİLSİN!

İlk olarak Amerikan emperyalizminin bölgedeki tüm saldırılarını yaptığı İncirlik Hava Üssü derhal Türk Silahlı Kuvvetlerimizin denetimine alınmalıdır. Amerikan askerlerinin 15 gün içerisinde üssü terk etmesi istenmelidir. 15 Temmuz dâhil, tüm hain saldırıların planlandığı bu üs, hem Türkiye için hem de bölge ülkeleri için bir tehdittir.

Kürecik Radar Üssü acilen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır. Filistin için atılacak en somut adım budur!

1. Kürecik, İsrail’in kalkanıdır, gözcüsüdür.

2. Komuta merkezi NATO karargâhıdır. İstihbaratları ABD eliyle İsrail ile paylaşılmaktadır.

3. Türkiye düşmanı tatbikatların senaryolarında Türk uçaklarını tespit ve düşürme görevini üstlenmektedir, cephe gerimize sızan düşman üssüdür.

4. Kürecik aynı zamanda ABD ve İsrail tehditlerine direnen komşularımızı tehdit etmektedir.

Mehmetçik cephedeyken Türkiye, İsrail’e gözcülük yapabilir mi?

Filistinli yiğitler direnirken, biz topraklarımızda İsrail’e izin verebilir miyiz?

ABD-İsrail saldırganlığına karşı “Batı Asya Devletleri Konferansı” toplanmalıdır. Bu konferansa bir eylem planıyla gidilmelidir. Azerbaycan’ın, Türkiye ve Rusya ile birlikte Karabağ’da kazandığı zafer gibi, Filistin’de kazanacağımız zaferi de işgalci saldırganlığı caydırarak, somut kuvveti birleştirerek başarırız. İşgal böyle son bulur, savaş böyle önlenir. Netanyahu’nun teşekkür ettiği ülkelerle değil, Netanyahu’ya karşı savaşan ülkelerle birlik olabiliriz!

Filistin bizim kan kardeşimizdir. Filistin davasına parti üyelerini şehitler vermiş Vatan Partisi olarak; bu mücadeleyi zafere ulaştırmak için çağrımızı yapıyoruz: Batı Asya devletlerini birleştirelim, Kürecik Radar Üssü’ndeki ve İncirlik Hava Üssü’ndeki eşkıyaları atalım, üslerimizi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alalım!

Kahrolsun Siyonizm!
Kahrolsun Emperyalizm!
Yaşasın Özgür Filistin!
Yaşasın Batı Asya Birliği!

“Eşkıya yatağı olan Kürecik Üssü’ne el konulmalıdır”

Başkan Rıza Türkmendağ’dan sonra bir konuşma da TGB Antalya İl Başkanı Ayşe Nur Şahin yaptı.

Dün ülke çapında yüzlerce TGB’li gençle birlikte Kürecik’te İsrail’e karşı bayrak göstermekten ayağının tozuyla dönen Başkan Şahin, geri döner dönmez katıldığı Vatan Partisi Antalya il örgütünün basın açıklamasında yaptığı konuşmada, neden Kürecik’e gittiklerini şöyle açıkladı: “İsrail Siyonizmi’nin Filistin halkına ve kutsal değerlerimizden olan Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırılara cevap vermek üzere dün yüzlerce genç arkadaşımızla birlikte eşkıya yatağı Kürecik Üssünün kapısın adayandık.”

“Orada İsrail’in alçakça saldırılarına Türkiye’nin gözcü olamayacağını haykırdık” diyen Ayşe Nur Şahin, kınamayla, lafla uğraşan Türkiye’nin yapması gerekenleri sıraladı: “Bu saldırıları kınayarak değil, eylemle cevap verelim. Eşkıya yatağı olan Kürecik Üssü’ne el konulmalıdır. Türkiye acil bir şekilde Suriye ve diğer komşularla birlikte masaya oturup ortak bir çözüm çıkarmalıdır. Çünkü Filistin’in bağımsızlığı, Suriye’nin bağımsızlığı aynı zamanda Türkiye’nin bağımsızlığıdır. Bölgemizde ve dünyada kaybetmekte olan Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizmi ancak Türkiye’nin öncülük e3deceği Batı Asya Birliği İle durdurulur.”

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.