Virüse dikkat, yayılımı korkunç boyutlarda!

İnsanlığın son iki yılının baş belası ve kâbusu olan yeni tip Koronavirüs (Kovid19) salgınının ikinci dalgası dünyada, ülkede ve ilimizde ürküntü verici bir şekilde yükselişini sürdürüyor. İlimizde günlük vaka sayısı artık 200’ler seviyesine fırladı; filyasyon ise yüzlerce… Sağlık Bakanı Dr. Fahreddin Arslan ve Burdur Valisi Ali Arslantaş vatandaşları uyaran mesajlar göndermeye devam ediyor. Kontrollü Toplumsal Hayatın üç kuralı olan maske, mesafe, temizlikten oluşan üç mecburiyete uyulması konusundaki tivitleri dikkat çekici ifadeler taşıyor. Bakan Koca, “vaka artışlarının başlıca nedeninin, “hayatı salgın öncesindeymiş gibi yaşamak” olduğunu, Vali Arslantaş ise, “zorunlu durumlar hariç, bir dakika bile evinizin dışında vakit geçirmeyin!” diye uyarıyor.

Henüz çaresi ve aşısı bile bulunamayan insanlığı kırıp geçiren Kovid19 salgını hükmünü sürmeye devam ediyor. İkinci dalgasının artış hızı, Bahardaki birinci dalgayı aratırcasına ürküntü verici boyutlara ulaşıyor. Bu kez ekonomiyi kapatma tedbirinin de gündemin dışında tutulması, endişe yaratıyor. Yetkililer, sosyal medya hesaplarından halkı uyarıcı mesajlar yayınlamayı sürdürüyor.

Ülke genelinde Sağlık Bakanı Dr. Fahreddin Koca Twitter hesabından, salgının yayılmasını sürdürdüğünü, vatandaşların ertelenebilir seyahatleri ertelemelerini, güncel hayat içinde hareketliliklerini sınırlandırmalarını, “vaka artışlarının başlıca nedeni”nin, “hayatı salgın öncesindeymiş gibi yaşamaları” olduğunu vurguluyor.

İlimizde Burdur Valisi Ali Arslantaş sosyal medya hesabından, ilin vaka sayısının giderek arttığını, bu artışı, “kalabalık ortamlar”ın, “ev gezmeleri”nin, “maskesiz, mesafesiz ticari ilişkilerle temizlik kurallarına uyulmaması”nın ivmelendirdiğini belirterek, “zorunlu durumlar hariç ‘ Bir Dakika’ bile evinizin dışında geçirmeyin; akraba ve arkadaşlarınızın evine gitmeyin!” diye uyarıda bulundu.

TEMASLILARINI GİZLEMEK KAMU SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATARAK SUÇ İŞELEMEKTİR

1 Haziran’da başlayan Yeni Normal sürecin (Kontrollü Toplumsal Hayatın) üç mecburiyetine uymayarak vatandaşların kendilerini tamamen eski normal hayatın akışına bırakması nedeniyle Ağustos’tan beri tempolu bir şekilde yükselişe geçen Kovid19 salgınının ikinci dalgasında vaka artışını tetikleyen yeni bir etkene daha dikkat çekiliyor. Testi pozitif çıkan vatandaşların filyasyonu (temaslılarını) gizlemeleri…

Kovid19 salgını ilçelerde de aşırı yükselişini sürdürüyor.

Testi pozitif çıkan vatandaşların filyasyonu gizlemelerinden yakınılan ve mülki amirlikçe ağır cezalar uygulanacağı uyarısında bulunulan Tefenni’de günlük salgın vakasının 20’lere tırmandığı Belediye Başkanı tarafından sosyal medya hesabından duyuruluyor.

Karamanlı Haber’in haberine göre, Karamanlı’da da vaka sayıları yükselişini sürdürüyor. Günlük sayı 44’lerle ifade ediliyor. Karantinaya tabi tutulan temaslı sayısının ise 162 olduğu belirtiliyor.

POZİTİF VE TEMASLI KİŞİLER GÖRÜŞTÜKLERİ KİŞİLERİ SAKLIYOR

Yetkililer, vakalardaki hızlı artışın en büyük nedeninin, koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşların filyasyon ekiplerine doğru bilgi vermediği, temas edilen kişilerin saklanması olduğunu belirtti.

Yapılan uyarıda, filyasyonun pandemi sürecinin çok önemli bir ayağı olduğu ifade edilirken, test sonucu pozitif çıkan bazı hastaların, temas ettikleri şahısları söylemeye çekindikleri kaydedildi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.