Yol kapatma, siyasi bir çalışma mı?

Dün (10 Mart 2016 günü) AKP İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çavdar tarafından, yıllardır bekledikleri halde birdenbire Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretinin arifesinde müvekkilleri adına harekete geçerek, kamulaştırma yapılmadığı gerekçesiyle, Kışla Mahallesi ve Askeri Köyü ile Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesine ulaşımı sağlayan çok yoğun trafiği olan yolun kapatılması üzerine Belediye Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı’nın ilimizi ziyaretinin arifesinde yollarının kapatılmasının manidar olduğu belirtilerek, “söz konusu yolun kapatılması ile Kışla Mahallesi ve Askeri Köyü’nde ikamet eden vatandaşlarımız ile Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesi’ne ulaşım için kullanan vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. O bölgede yaşanacak herhangi bir acil durumda ambulansın veya itfaiyenin olay yerine ulaşamaması durumunda sorumluları yolu kapatan kişilerdir” denildi.

İşte o açıklama!

Burdur Belediyesi 30.05.2013 tarih ve 2013/483 sayılı encümen kararı ile söz konusu kapatılan yol ile ilgili değer tespiti ve kamulaştırma kararı almıştır.

2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince kamulaştırma işlemlerinin yürütülmesi için maliklerin uzlaşmaya davet edilmesi gerekmektedir. Ancak güncel tapu kayıtları incelenmiş ve tapu kayıtlarına göre kamulaştırma kararı alındığı tarih itibariyle vefat etmiş maliklerin bulunduğu tespit edilmiştir. Kamulaştırma işleminin sonuçlandırılabilmesi için varislere 20.08.2015 tarih ve 1677 sayılı yazımız ile intikal işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve intikal işlemleri tamamlandıktan sonra kamulaştırma işlemlerinin devam edeceğine dair yazı varislerin vekili Av. Mehmet Çavdar’a bildirilmiştir. Süreç içerisinde intikallerin tamamlandığına ve sürecin devam ettirilmesine ilişkin Burdur Belediyesi’ne herhangi bir dönüş yapılmadığından kamulaştırma işlemi sonuçlandırılamamıştır. İntikallerin yapıldığına dair belediyemize başvuru yapıldığında ilgili birimlerimiz uzlaşmaya yoluyla kamulaştırma işlemlerine devam edilecektir.

1986 yılı öncesinde Karayolları tarafından açılan daha sonrada belediyeye devri gerçekleşen yolun Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Burdur ziyaretinin öncesinde AKP Burdur İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çavdar gözetiminde kapatılması ise manidardır. 10 yıllık AKP döneminde kapatılmayan yolun bu dönemde kapatılması siyasi bir çalışma olduğunu gözler önüne sermektedir.

Söz konusu yolun kapatılması ile Kışla Mahallesi ve Askeri Köyü’nde ikamet eden vatandaşlarımız ile Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesi’ne ulaşım için kullanan vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. O bölgede yaşanacak herhangi bir acil durumda ambulansın veya itfaiyenin olay yerine ulaşamaması durumunda sorumluları yolu kapatan kişilerdir.

Burdur Belediyesi olarak ne vatandaşlarımızın ne de maliklerin mağdur edilmemesi adına kamulaştırma işlemleri devam edecektir. Gerekli yasal işlemler başlatılmış olup, yol tekrar vatandaşlarımızın kullanımına açılacaktır.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.