
Türkiye, çok kritik bir süreçten geçerken ve zorlu bir tünele girdiği şartlarda kritik bir seçime doğru hızla ilerliyor. Ülkemiz 31 Mart 2019 tarihinde geleceğini önemli oranda şekillendirecek hassas bir seçim yaşayacak. Yerel seçimlere 111 gün kaldı. Partilerin adayları belli olmaya başladı. CHP Burdur örgütünde ise kamuoyunda merakla beklenen, tabanında ve aday adayları arasında tedirginlik yaratan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi aday adaylarının hangi metotla belirleneceği henüz kesinlik kazanmış değil. KıvılcımHaber’e konuşan ve farkı hemen farkedilen İl Genel Meclisi aday adaylarından Hakan Acar, esnaf, çiftçi, üretici ve baba olduğunu ifade ederek, “tüm bu sorunlara çözüm üretecek bilgi ve birikime sahibim. Sorunlara çağdaş ve kalıcı çözümler üretecek yeteneğe de sahip olduğuma inanıyorum” diyerek göreve talip olduğunun altını çizdi.
Ziraat Mühendisi…
Öğretmen bir anne babanın 4 çocuğundan ilki olarak Burdur’da doğdu.
Eğitim hayatı ailenin memuriyeti sebebiyle çeşitli illerinde geçti.
1991 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu.
Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Yüksek Lisans yaptı.
Hayata, Ordu/ Perşembe’de bir deniz çiftliğinde mühendis olarak işe başlayarak atıldı.
1994 yılında Burdur’a gelerek ilimizde ilk göl balık üretim çiftliğini kurdu.
2007 yılında Burdur İç Su Ürünleri Üretici Birliğini kurdu. Ayrıca Üst Birlik kuruculuğunu yaptı.
Halen Burdur Birlik Başkanlığını ve Üst Birlik Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.
Burdur Balık Pazarını yap-işlet-devret modeliyle yapan, Burdur’u ilk balık lokantacılığıyla tanıştıran ve
Türkiye’nin geldiği mevcut durum ve şartlardan son derece rahatsızlık duyduğunu belirten Acar, “Atatürk’ün bıraktığı tüm milli ve manevi değerler tahrip olmuştur. Çocuklarımızın geleceği aydınlık değildir. Liyakat sisteminin ortadan kalktığı, yetersiz ve vasıfsız idarecilerin ve öğretmenlerin elinde perişan olmaktadır. PİSA’da sıralamamız gittikçe kötüleşmektedir” dedi.
Esnafın durumunun perişan olduğunu, siftah yapmadan dükkânını kapattığını ifade eden Acar, “çiftçilerimiz üretmekten kaçıyor. Borç batağına düşmüş. Köyler harap. Altyapı yok. Hayvancılığın durumu vahim halde” değerlendirmesinde bulunarak, “bir çiftçi, üretici olarak köylümüzün halini ve sorunlarını biliyorum. Esnaf olarak esnafın sıkıntılarını birebir yaşıyorum. Bir baba olarak öğrencilerin halini benden iyi bilen çıkmaz. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar” şeklinde konuştu.
Hakan Acar, esnaf, çiftçi, üretici ve baba olduğunu ifade ederek, “tüm bu sorunlara çözüm üretecek bilgi ve birikime sahibim. Sorunlara çağdaş ve kalıcı çözümler üretecek yeteneğe de sahip olduğuma inanıyorum” diyerek göreve talip olduğunun altını çizdi.
Kırsal bölgelerden kentlere göçün önlenmesi gerektiğinin vurgulayan Hakan Acar, sözlerine, “köylerimizin parklar, gençler ve çocuklar için spor alanları, yollar, kanalizasyon ve organize hayvancılık üretim bölgeleri gibi çağdaş ve geleceğe yönelik projelerle yaşanabilir alanlar haline getirilmelidir” diye son verdi.