
14 Mayıs 28. Dönem Milletvekilliği seçiminde aday olup milletvekili seçilemediği için dokunulmazlığı 2 Haziran’da sona erecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu zor günler beklemektedir. 28’i Meclis’te olmak üzere yaklaşık 40 dosyası raftan inecek ve savcılık, bu fezlekeleri davaya dönüştürürse Kılıçdaroğlu sanık sıfatıyla mahkemeye çıkacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu zor günler bekliyor.
Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime katılan ve kaybeden, 14 Mayıs seçiminde de milletvekili adayı da olamadığından dokunulmazlığı kalkıyor.
Cuma günü milletvekilleri andiçerek yeni döneme başladığı andan itibaren Kılıçdaroğlu’nun 40 dosyası raftan inecek. Bu dosyaların 28’i Meclis’te, yani dokunulmazlık dosyaları… 13’ü Cumhurbaşkanı’na hakaret, 3’ü Cumhurbaşkanı’na hakaretin yanı sıra iftira, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddialarını içeriyor.
Savcılık, bu fezlekeleri davaya dönüştürürse Kılıçdaroğlu sanık sıfatıyla mahkemeye çıkacak.
CHP Genel Başkanı, 2002 yılından bu yana Meclis’te milletvekili olarak dokunulmazlığa sahipti. Ancak 2016’da Meclis’te yapılan Anayasa değişikliğiyle milletvekillerinin o tarihe olan dosyaları yönünden dokunulmazlıkları kaldırılmıştı. Kılıçdaroğlu’nun da yaklaşık 60 fezlekesi raftan inmiş, ancak büyük bölümü Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanmıştı. Geri kalan davalar ise Kılıçdaroğlu’nun 2018’de yeniden milletvekili seçilmesiyle birlikte durmuştu.
- Papa ziyaretini CIA tertip etti
- Perinçek: ‘Muhatap’ kabul etmek PKK ile sözleşme yapmak anlamına gelir
- Kılıçdaroğlu kimleri rahatsız etti
- Emekliler lütuf değil, haklarını talep ediyorlar
- Emekli bir öğretmenin başarı hikayesi
- MAKÜ’de Öğretmenler Günü kutlaması
- TDV’den Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere ve öğrencilere anlamlı hediye
- Papa ve Bartholomeos’un ‘ekümenik’ toplantısına tepki
