
Dünyada en saf yabani alageyiklerin bulunduğu tek mekân olan Antalya Düzlerçamı’ndaki Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda bulunan Alageyik Üretme Merkezi’nde bu yıl tüm zamanların en yük yavru sayısına çıkarak 41’e ulaştı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, yağmurca da denilen, yöre halkınca benekli geyik adı da verilen, geyikgiller familyasından, göçmen olmayan ve sürü oluşturan, kürek boynuzlu ve benekli gececil bir geyik türü olan alageyikler bu yıl tüm zamanların en yüksek yavru sayısına çıkarak 41’e ulaştı.
Bilimsel adı adama dama olan alageyik, doğal olarak ve genetiği bozulmamış tek yaşam alanı Antalya Düzlerçamı’dır.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya ilindeki Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda bulunan Alageyik Üretme Merkezi’nde geçen yıl 34 yavru dünyaya gelmişti. Bu yıl 41’e ulaşarak alandaki alageyik sayısı 203’e ulaştı.
Türün devamlılığı ve korunması amacıyla Alageyik Üretme İstasyonunun içerisinden daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da erişkin dişi ve erkek bireylerden bölgedeki başka yaşam alanlarına nakil yapılması planlanıyor. Daha önce Aydın ilinde yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı’na, Muğla ili, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına ve Antalya ili, Manavgat ilçesi, Beydiğin bölgesine Alageyikler nakledilerek başarılı yerleştirme çalışmaları yapılmıştı.
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor
- GÜNAH HARİTAMIZ
- Antalya Valiliği Mermerli Plajı Restorasyon İhalesinde skandallar bitmek bilmiyor