Antalya’da örnek devrimci Bilal Şimşir’e Vefa Etkinliği

Vatan Partisi’nin önder kadrolarından tepeden tırnağa örgütlü Bilal Şimşir’e vefa

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı bugün, önceki gün oğlunun hastalığı nedeniyle, onun ömrünün son günlerinde biraz olsun rahat edebilmesi amacıyla partisinden izin alarak Isparta İl Başkanlığı’ndan ayrılıp Eskişehir’e giden, orada da Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanlığında derhal görev ve sorumluluk alarak boş durmayan, Antalya ve Isparta eski İl Başkanı, Kültür sen ve Kültür Sanat Sen kurucularından, Kültür Sanat Sen 2’inci Genel Başkanı, Vatan Partisinin yılmaz ve dik başlı, dik duruşlu fedaisi, mahir örgütçü, örnek devrimci Bilal Şimşir anısına Antalya il binasında anma ve vefa etkinliği düzenledi.

Yıllar önce dağılan Vatan Partisi (İşçi Partisi) kadrolarını büyük bir özveriyle bıkmadan uzanmadan verdiği zorlu mücadelelerle toparladı. Partisinin Antalya örgütünü, gene sayılı il örgütlerinden biri haline getirdi.

Ardından Isparta’ya geçti. 1970’lerden gelen önemli bir tabanı ve ülkede kendisine ait il binası olan ender parti örgütlerinden birine sahip Isparta kadrolarını atıllıktan kurtararak zindeleştirdi. Vatan Partisi’nin son dönem en önemli siyasi faaliyetlerinden birinin Isparta ayağını, Isparta Üretim Devrimi Kurultayı’nı örgütledi. Vatan Partisi Isparta örgütünü gene eskisi gibi yıldızlaştırdı.

Ancak Bilal Başkanının oğlunun onmaz bir hastalığı vardı. Yıllardır bir yandan da onunla boğuşuyorlardı. Son 4-5 yılı kalmıştı. Onun, Eskişehir’de Nöromüsküler Hastalıklar Merkezinde ömrünün son yıllarını rahat geçirmesini sağlamak için partisinden izin alarak Eskişehir’de taşındı. Orada da vakit geçirmeden partisinin Eskişehir örgütünden de görev aldı.

Ancak yılını tamamlamadan 10 Ocak 2022 tarihinde Eskişehir’de elim bir kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Kemalist Devrim’in tamamlanması savaşının yılmaz fedaisi, eğilmez bükülmez Aydınlıkçı Bilal Şimşir ata toprağı Isparta/ Şarkikaraağaç İlçesi Ören Köyü’nde annesinin yanıbaşında, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, Vatan Partisi Genel Merkez yöneticileri, Vatan Partisi Isparta İl Başkanı Kasım Geçgin, Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Mustafa Erdönmez ve birçok Vatan Partisi üyesi, ailesi ve köylüleri katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

VATAN PARTİSİ ANTALYA İL ÖRGÜTÜNDEN, ESKİ BAŞKANLARINA VEFA BORCU

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, Vatan Partisinin yılmaz ve dik başlı, dik duruşlu fedaisi, mahir örgütçü, örnek devrimci Bilal Şimşir’in anısına bugün Antalya il binasında anma ve vefa etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, Vatan Partisi Antalya İl Sekreteri Ahmet Özbay, Vatan Partisi Antalya Örgütlenme Bürosu Başkanı Rıza Türkmendağ, partililer katıldı.

Etkinlik şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte Başkan Üsküplü, İl sekteri Özbay, İl Örgütlenme Bürosu Başkanı Rıza Türkmendağ birer konuşma yaptılar.

BAŞKAN ÜSKÜPLÜ: “BİLAL ŞİMŞİR BAŞKANIMIZDAN ÖĞRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Etkinlikte konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, “Bilal Şimşir Başkanımız hayatını kalbinin son atış anına kadar Tam Bağımsız Türkiye davasına adamış bir devrimcidir. Böyle yaşamayı başarabilirsek, böyle ölmeyi başarabilirsek ne mutlu bizlere. Bilal Şimşir Başkanımızdan öğrenmeye devam edeceğiz” dedi.

ÖZBAY: “BİLAL ŞİMŞİR BAŞKANIMZA VATAN PARTİSİ’Nİ HÜKÜMET YAPMAYA SÖZ VERİYORUZ”

Vatan Partisi Antalya İl Sekreteri Ahmet Özbay da yaptığı konuşmada, beraber çalıştıkları yıllar içinde eski Başkanı Şimşir’i anlattı ve konuşmasını, “Sevgili Bilal Şimşir Başkanımıza söz veriyoruz, Vatan Partisini hükümet yapacağız,  bugün bir çalışıyorsak yarın iki çalışacağız ve Kemalist Devrimi mutlaka tamamlayacağız” sözü vererek tamamladı.

TÜRKMENDAĞ: “BİLAL ŞİMŞİR BAŞKANIMIZDAN ALDIĞIMIZ BAYRAĞI DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIZ”

Vatan Partisi Antalya Örgütlenme Bürosu Başkanı Rıza Türkmendağ ise beraber çalıştıkları yılların anılarını aktararak, “Ben Bilal Başkan ile gençlik yıllarımda tanıştım birebir çalışma fırsatı 2009 yılında oldu, benim profesyonel olmam da emeği çok büyüktür. Bilal Başkanımızdan devir aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için varımızla yokumuza çalışmalara daha çok ağırlık vereceğiz. Antalya’da Vatan Partisini iktidar yapma sözü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.