BARO: “Özelleştirme yanlışından dönün!”

Milli ekonomiye, çiftçiye, işçiye ve esnafa ağır bir darbe olan, Mehmetçiğin vatan savaşı verdiği şartlarda milli güvenliği ve iç barışı tehlikeye sokak şeker fabrikalarının özelleştirilmesi girişimine karşı ülkede olduğu gibi Burdur Şeker Fabrikası işçilerinin mücadelesi sürüyor. Cumhuriyet Meydanına açtıkları stanta halkın ilgisi oldukça yoğun. Bu toplumsal tepkinin yüksekliğinin bir kanıtı. Bu kapsamda dün Burdur BARO’suna kayıtlı avukatlar standa gelerek desteklerini açıkladılar.

Avukatlar imzalarını attıktan sonra bir açıklama yapan BARO Başkanı Ramazan Gedik şunları söyledi: “Burdur Şeker Fabrikası, çiftçiden, tarım hayvancılık, nakliyeciliğe kadar ekonomik boyutu olan, Burdur’a katma değer kazandıran bir kuruluştur. Ayrıca ekonomik, sosyal, kültüre kadar her zaman Burdur Şeker Fabrikası’nın katkısı olmuştur. Biz de satılmaması için açılan bu imza kampanyasına destek veriyoruz. Yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. İnşallah Şeker İş sendikasının mücadelesinin katkılarıyla da bu yanlıştan dönüleceğini umuyorum. Teşekkür ederim.”

Memnuniyetini bildiren Şeker İş Başkanı Mustafa Onay ise şu görüşleri savundu:

“BARO Başkanı Ramazan gedik ve BARO üyesi avukatlarımızın Şeker fabrikasının özelleştirilmesine karşı düzenlediğimiz imza standımıza gelerek imzalarını atmalarına ve verdikleri desteğe teşekkür ederim.

“Tüten bacamız Şeker fabrikasının kapatılmasını, özelleştirilmesini istemiyoruz. 14 şeker fabrikasının içinde Burdur’un da ihaleye çıkacak olması sonuçta 3-5 fabrika satılarak diğer fabrikaların üretime devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu fabrikaların kurban edilmemesini istiyoruz. Özelleştirme gerçekleşirse ülkenin nişasta bazlı şeker cenneti olacağını Burdur halkına ilan ediyoruz.”

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.