Başkan Ercengiz’den aşı tepkisi

Eskiden miadı dolmuş diye atardık; şimdi alınamayacak ölçütlere bağlanmış!

Burdur Belediye Başkanı Eczacı Ali Orkun Ercengiz, kış ve soğuklar kapıya dayandığı halde Sağlık Bakanlığı’nın grip aşısı konusundaki hazırlıksızlığı ve vatandaşların aşıya ulaşımda büyük sorunlar yaşamasına tepki gösterdi. Annesinin tansiyon hastası olduğunu, kendi eczanesi dâhil eczanelerde aşı bulup aşılattıramadığından yakındı.

Kovid19 salgınında ikinci “pik” dönemi yaşanmaya başlandı.

Tüm dünyaya ve Türkiye’yi Korona kasıp kavuruyor.

Sıfır tam bir milyonda 5 mikroncuk bir yaratık karşısında insanlık acziyet yaşıyor.

Kış da kapıya dayandı, soğuklar başlayacak.

İnfluenza zamanı…

İnsanlar grip aşısına ulaşmakta sorun yaşıyor.

AŞIYI MEZARDA MI VURACAKSINIZ?

Nüfus bakımından eşitimiz olan İran’ın bile 10 milyon aldığı grip aşısını Sağlık Bakanlığı 800 bin ile sınırladı ve e-nabız sisteminden belli bir ölçüte göre uygulamaya başladı. Birçok kritik rahatsızlığı bulunan vatandaşların bile ulaşamadığı grip aşısını Sağlık Bakanı Dr. Fahreddin Koca’ya “mezarda mı vuracaksınız?” diye soruyorlar.

Bu kapsamda Burdur Belediye Başkanı Eczacı Ali Orkun Ercengiz de 65 yaş üstü yüksek tansiyon hastası olan annesi nedeniyle araştırdığı grip aşısına ulaşamayanlardan. Üstelik kendisi cezacı ve faaliyette olan eczanesi olduğu halde.

ESKİDEN MİADI DOLDU DİYE ATILIRDI;

ŞİMDİ NEREDEYSE ALINAMAYACAK ŞARTA BAĞLANMIŞ!

“Eskiden miadı dolup attıkları” grip aşısına kendi eczanesi dâhil birçok eczanede ulaşamadığını belirten Başkan Ercengiz, “neredeyse alınamayacak şarta bağlanmış” olduğunu belirterek, iktidar sahiplerine sitem dolu bir serzenişte bulundu: “Derdim siyaset falan değil, bu kadar sıkıntılar varken hala ‘onu ben yaptım, bunu ben yaptım, sen neden teşekkür etmiyorsun’ diyeceğinize halkın temel hakkı olan sağlığına ulaşmasına çözüm bulalım.”

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ!

Başkan Ercengiz, sözlerine, “ama illa derdiniz teşekkürse, ben size minnettarım, iyi ki varsınız, çok teşekkür ederim!!!” şeklinde çok anlamlı bir teşekkürle son verdi; anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az dercesine!

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.