Başkan Ercengiz’in kuraklığa bağlı su sorunu nedeniyle kendisine saldıranlara isyanı

Büyük oranda dünyadaki iklim değişikliğine bağlı kuraklık etkeni nedeniyle kısmen de geleceği planlayarak içme suyu barajı inşa edilmemesi yüzünden susuzluk çekmeye başlayan Burdur’un Belediye Başkanının, bu yüzden kendisine saldıran iktidar yetkililerine isyanı ve çığlığı sosyal medyaya yansıdı. Başkan Ercengiz, “30 yıl boyunca sorun yaşanmayacağı iddiasıyla DSİ tarafından yapılan içme suyu projesinin borcunu ödemeye başladık” dedi.

Sanayinin gelişmesi, nüfusun artması ortamı sarstı.

Dünyanın damı delindi.

Tabiatın ve insanlığın, ancak kamu müdahaleleriyle kurtulabileceği kritik bir eşiğe geldiği belirtiliyor.

Küresel iklim değişikliği ve sıcaklık artışları, kuraklığı kamçılıyor ve nehirlerin akış hızını olumsuz etkiliyor, gölleri kurutuyor.

Uzmanlar, Türkiye’deki ortalama hava sıcaklıklarının 2030 sonrasında 3 derece artabileceğini, yağış klimatolojisinde ise olumsuz değişimlerin olacağını belirtiyor.

Küresel iklim krizine bağlı olarak yaşanan kuraklık yüzünden ülkemizdeki nehirlerin neredeyse tamamında suyun akış hızı yüzde 70’lere varan oranda düştü.

Çiftçiler, geçmişte 20 metre derinden yeraltı suyu çekerken, günümüzde 200 metreden su çekmek zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Göllerimizin ise yüzde 60 kurudu.

Bu nedenle su krizi kapıda…

Bugün Burdur’da içme suyu sorunu yakıcı hale geldi.

Konutlarda 2 aydır ikinci katlardan daha yükseğe su çıkmıyor.

Birkaç yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle başlatılan ve Burdur’un 30 yıldan fazla süre de su sorunu yaşamayacağı iddiasıyla başlatılan ve borcunu belediyenin ödemeye başladığı DSİ’nin içme suyu projesi daha başından çöktü.

Bu şartlarda tabiattan gelen olumsuzlukları fırsata çevirmeye çalışan ve “içme suyu problemini belediye çözer” yalanıyla Burdur Belediyesi’ne saldıran siyasi iktidar yetkililerine çığlık çığlığa isyan eden isyan eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz açıklamalarını sosyal medya hesabından Burdur halkına deklare etti.

Başkan Ercengiz şu ifadelere yer verdi.

Günaydın Burdur’um,
Çok değil birkaç yıl önce 30 yıl boyunca sorun yaşamayacağımız iddiasıyla DSİ tarafından yapılan içme suyu projemizin borcunu ödemeye başladık.
Boy boy fotoğraf çektirenler şimdi yüzü kızarmadan içme suyu sorununu belediye çözmeliydi diyebiliyor yaklaşık bir yıldır içme suyu havzamızda sondajlar yaptırarak su kaynağımızı çoğaltmaya çalışıyoruz bir yandan davacı olduğumuz ve bedelinin neredeyse tamamını bizim zamanımızda ödediğimiz Senir Suyu Projesini de takip edip sonuçlandırıyoruz.
Keşke sulama barajları yaparken Burdur’umuza bir de içme suyu barajını planlayabilseydiniz.
İçme suyu havzamıza yıllardır sondaj izni veren hatta kaçağa göz yuman anlayış nedeniyle bugün içme suyu elde ettiğimiz bölgede 164 metrede su yok denecek kadar az kaldı.
Peki Sn her şeyimize karar veren beyefendi ; o bölgedeki tarım yapan vatandaşımızın da artık tarımdan yeterince tatmin olmadığını yani kazanamadığını bu nedenle de yılda üç ürün alabilmek için aralıksız çalıştığını görmüyor musun?
Şu anda en büyük ilçemiz Bucak’ta da su sıkıntısını yaşamıyor muyuz?
Aynı nedenle geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız açıklama yapıp vatandaşı tasarrufa davet etmedi mi?
Derdiniz sorun çözmek falan değil yalnızca bir sorun çıksın buradan da yalan yanlış siyaset üretelim değil mi?
Meydandan ötürü vatandaşımız sizin asıl maksadınızı zaten görmedi mi?
Neredeyse ikinci dönemin sonuna geldik ilbank’tan bugüne kadar kaç para kredi alabildik?
Kamu bankalarına dahi talimat verip Burdur Belediyesinin kredi almasını engellemediniz mi?
5 bin nüfuslu ilçeye 60-70 milyon kredi verirken Burdur’un bilançosu düzgünken neden kredi alamıyor bunun hesabını Burdur Halkına vermeyi düşünüyor musunuz?
Burdur Halkı bizim samimiyetimizin farkında ve doğrudan sorumlu hissettiğimiz her sorunun çözümüne gece gündüz kafa yoruyoruz.
10 yıl da siz idare ettiniz biz tahammül ettik rica ediyoruz siz de tahammül edin.
Tüm bunların nedeninin ne olduğunu çok iyi biliyorum yaklaşan seçim öncesi pozisyon alabilmek için Burdur Belediyesi’ne saldırmak!
Merak etmeyin bizim milletvekilimiz de bugün yarın sizin Belediyelerinize yönelik eleştirilere başlayacaktır.
Tüm Türkiye’de her alanda destan yazan Belediyelerimiz iktidarımızın yolunu açıyor 2023 hatta daha öncesinde Burdur Belediyesi iktidarın Belediyesi olarak haksız taleplerini değil Burdur Halkının hak ettiğini alacaktır.
Saygı ve sevgilerimle iyi pazarlar…

Aralıksız yeni su kaynakları peşinde

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.