BAŞKAN KEYİK’TEN DİJİTALLEŞME ÇAĞRISI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, e-ticaret satışlarının %159 arttığına dikkat çekerek, tüm işletmeleri web sayfası oluşturmaya, mevcut sayfalarını güncellemeye ve e-ticaret’ten de satış yapmaya davet etti.

Online satışın dünyanın her yanından mağazalara ulaşmakta büyük kolaylıklar sağladığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; “Günümüzde online satış artık pek çok firma tarafından kullanılan bir sistemdir. Tüm işletmeler artık e-ticaret ile cirolarını artırmak ve daha fazla kitlelere ulaşmak amacıyla oldukça kolay olan bu yolla mağazalarını 7/24 olarak çalıştırmaya başladı. Bu da anlık olarak müşterilere alışveriş imkanını ve mağazada 24 saat ticaret yapılabilmesini sağladı.

 Evden satış ve e-ticaret’in bazı avantajlarını incelediğimizde;   müşterilerine daha fazla ürün sunma, evden çalışma- evden satışla işletme giderlerde tasarruf, dükkân kirasının olmaması,  vergi- elektrik- su gibi giderlerin minimuma inmesi, yerli firmaların ihracatta daha fazla söz sahibi olması, daha çok sayıda müşteriye hitap etmesi,  mağazaların 7/24 açık olması, az gider ile daha fazla gelir sağlanabilmesi,  verimli çalışma gibi faydaları bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

KOSGEB DESTEĞİ

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından web- mobil tabanlı tanıtım giderlerine destek verdiğini hatırlatan Başkan Yusuf Keyik, “İşletmecilerimizin, ticaret hayatına atılmak isteyen girişimcilerin, yatırım yapmak isteyenlerin ve esnaflarımızın e-ticaret hayatına adım atmaları için web sayfalarının bulunması gerekir. Web sayfalarının kurulumu için KOSGEB ile görüşebilirler” dedi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

E-ticarette kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Başkan Yusuf Keyik, “Özellikle ev hanımlarımıza veya kadın girişimcilerimize e-ticarette (dijital çarşılarda) pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Burdur’da da evlerine ek gelir sağlamayı düşünen,  ticaret hayatına adım atmak isteyen kadın girişimcilerimiz bu fırsatı değerlendirebilirler” tavsiyesinde bulundu.

TİCARETTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE DİJİTAL PAZARLAMA İÇİN

Ticaret hayatlarının sürdürülebilirliği için işletmelere internetten de satış yapmalarını tavsiye eden Başkan Keyik, “Covid-19 aşılarının faz çalışmalarının tamamlanıp ülkemizdeki ve tüm dünyadaki insanların Koronavirüse karşı bağışıklık kazanmasıyla finansal açıdan yeni bir çağa adım atılabilir. Göz önünde bulundurmamız gereken konu: bu yeniçağda nihai tüketicilerle temas eden firmalar B2B firmalara kıyasla dijital pazarlama, mobil teknolojileri, müşteri deneyimi, e-ticaret, e-ihracat hakkında daha fazla yatırım yapmalarıdır. İlimizdeki işletmelerimizin bu bahsetmiş olduğum yetkinlik ve strateji eksikliğinde olmamasını isterim. Bu doğrultuda şahısların ve şirketlerin e-ticaret yapabilmesi için bir altyapılarının bulunması, web sayfalarının faal ve güncel olması lazım. Ticaret hayatındaki her paydaşın sürdürülebilirliği açısından ve dijitalleşme için mutlaka e-ticaret’e adım atmaya mecburdur. Günümüzde insanlar artık temel ihtiyaçlarını bile (ekmek, peçete, sebze- meyve, temizlik malzemeleri vs.) internetten sipariş ediyor. İlimizdeki tüm işletmelerimizi hassasiyetle davet ediyorum, web sayfalarını oluşturup dijital pazarda da yerlerini alsınlar. Bunun için KOSGEB’le iletişimde bulunsunlar.  Gelecekte de ticarette var olabilmek, ürünlerini daha fazla kitleye satabilmek ve firmaların marka değerini artırabilmek için Burdur’daki tüm işletmelerimizin bu konuda gerekli çalışmaları tamamlamaları gerekmektedir. Son yıllarda e-ticaret yoluyla yapılan alışverişlerde %159’luk büyük bir artış olduğunu görüyoruz; tüketiciler ve müşteriler sanki mağazadaymış gibi firmaların web sayfalarından alışveriş yapmayı tercih etti.  Bu trendde yer almanın en temel koşulu e-ticaret yapabilmektir” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.