Burdur Belediyesi, yaraları sardı

Burdur Belediyesi ekipleri, kent merkezinde etkili olan dünkü ani ve kuvvetli yağışta sonucu meydana gelen sel afetinde teyakkuza geçerek, hummalı bir çalışma sergiledi.

Belediye Basın Bürosundan alınan bilgiye göre, meydana gelen doğal afetlerde de il merkezindeki vatandaşların yardımına koşan Burdur Belediyesi,  geniş araç filosu ve 24 saat hizmet veren Acil Müdahale ekipleri ile hem yağış öncesi tedbirlerini aldı, hem de su baskınları sırasında vatandaşı yalnız bırakmadı. Yürütülen çalışmalarda,  meydana gelen hasarlar,  alınan tedbirlerle minimuma indirilerek,  vatandaş mağduriyeti en kısa sürede giderildi.

Burdur’da 17.06.2019 günü saat: 17.00 sıralarında başlayan ani ve aşırı yağmur,  İl Merkezi Şirinevler, Değirmenler, Menderes, Kışla ve Aydınlıkevler Mahallelerinde su baskınlarına sebep oldu. Burdur Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, metrekareye düşen yağış miktarı Şehir Merkezinde 15 Kg, Bahçeşehir Koleji civarında 20 kg, MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde 29 kg olarak tespit edildi.    

Şiddetli yağmurun başlamasının hemen ardından Burdur Belediyesi, su taşkınları ve sel baskınlarından etkilenecek bölgelerde,  ilgili birimlere ait tüm ekipleri müdahale etmeleri için hazır bulundurdu. Burdur İtfaiye Müdürlüğü Burdur Merkez Mahallelerinde meydana gelen su baskınlarına 9 araç ve 44 personeli ile 22 ev ve ev eklentilerine müdahale de bulunurken, Su İşleri Müdürlüğü 40 personel, 3 kepçe 2 kanalizasyon aracı ve 1 çekim aracı ile 20 bina ve kanalizasyon hatlarına ve sökülen borulara müdahale etti. Temizlik İşleri ise yağış uyarısının hemen ardından, 15 araç ve 60 personeli ile 35 Mahallede bulunan su giderleri, drenaj ve logar temizliklerini tamamladılar. Sel baskını yaşanan yerlerde 2 araç, 2 süpürge makinesi, 1 çöp taksi ve 15 personel ile meydana gelen hasar çalışmalarının ardından, taşkına maruz kalan mahallelerde ve sokaklarda çevre temizliklerine hız kesmeden devam ediyorlar. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, ani ve sağanak yağışın başlamasının hemen ardından tüm ekipleri görev başına çağırdıklarını belirterek, “meydana gelen taşkınlar özellikle güney ve güneydoğu cephemizdeki tepelerden taşan yoğun çamurlu taşkınların, şehir içerisinde ıslah edilmiş dere çaplarının, bu taşkınları alamamasından kaynaklıdır.  Taşan çamurlu su yollarda ve Şirinevler, Değirmenler, Menderes, Kışla,  Aydınlıkevler Mahallelerinde sıkıntıya sebep olmuştur. Taşkınlar oluşmadan tüm belediye kadrolarımızı, operatör kamyon ve iş makinelerimizi tekrar göreve çağırdık. Yağıştan kısa bir süre sonra ekiplerimiz tamamen sahadaydı ve müdahaleye başladık. Şirinevler, Değirmenler, Menderes, Kışla ve Aydınlıkevler Mahallelerinde, kot seviye düşüklüğünden kaynaklı, özellikle müstakil hanelere su girildiği görüldü.  İtfaiye ekiplerimiz de borulardaki su tahliye işlemlerini anında gerçekleştirdiler. Vatandaşımızın hep yanında olduk. Herhangi bir yaralanma veya can kaybı yoktur. Vatandaşımızın ciddi anlamda bir maddi kaybı söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.