Burdur Devlet Hastanesi’nde neler oluyor?

Son günlerde kamuoyunun gündeminden düşmeyen ve şimşekleri üzerine çeken Burdur Devlet Hastanesi yönetiminin yanlı ve yanlış uygulamaları, “ben yaptım oldu” yönetim anlayışı Burdur halkının dikkatlerinden kaçmıyor; başta doktorlar olmak üzere hastane personelini çileden çıkarıyor, infiale yol açıyor. Son olarak yanlış “döner sermaye” ve mobing uygulaması içinde olmak üzere birçok etken doktorları da çileden çıkardığı ve hemen hemen bütün uzman doktorların tayin istediği belirtiliyor.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün partizanca tutumları seçim öncesinden beri sürmektedir.

Seçim öncesinde Belediye Başkan adaylarına karşı yanlı tutumu, Başkan Ercengiz’in hastalara çiçek gönderme gibi Belediye sosyal hizmetler adına yaptığı proje ve uygulamalarının engellenmesiyle kamuoyunun gündemine oturan İl Sağlık Müdürlüğü yönetiminin en son olarak geçen haftalarda daha önce kendileriyle koordinasyon halinde bir Belediye uygulaması olan “Hoş Geldin Bebek Projesi”ne engel teşkil etmesi bardağı taşıran damla oldu.

HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİNE ENGEL

Başkan Ercengiz ortak yürütülen Hoş Geldin Bebek projesinin engellenmesi konusunda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım projenin içeriğini kamuoyunun gözleri önüne koymaktadır.

Proje Burdur Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile yıllardır sürdürülmektedir. Yeni bebek sahibi olan ailelere destek amacını taşımaktadır. İçerisinde biberon, emzik, bebek bezi, ıslak mendil, şampuan, bebe yağı, pişik önleyici kremi, bir de kız çocuklarına pembe, erkek çocuklarına mavi olmak üzere birer tane battaniye bulunmaktadır.

“Hoş geldin Bebek” paketi, Burdur Devlet Hastanesi tarafından durup dururken iptal edildi. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü yönetimi, yeni aldıkları karar doğrultusunda, yeni bebeği olan ailelerin isim ve adres bilgilerini Belediye’ye vermekten kaçındı.

Bu konuda tıpkı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda Belediye’nin sosyal belediyecilik uygulamalarına kapatılması gibi geleneksel hale getirilmiş bir uygulamanın durup dururken hiçbir gerekçe gösterilmeden engellenmesi karşısında esas talimatın yukarılardan, siyasi odaklardan geldiği iddia edildi.

Kamuoyunda Hoş Geldin Bebek Projesinin engellenmesi duyulunca vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüdü. Sosyal medya sallandı.

İşte konunun vatandaşlarca kavrandığını gösteren iki tepki!

Hatice Bulut

Ayıp ya yeni doğan bebeklere ve aileye hediye vermenin neyi yanlış eczacı bir belediye başkanının duyarlılığından dolayı sağlık bakanlığının örnek göstermesi lazım yıllarca SSK hastanelerinde bebek setlerini firmalar hediye dağıttı

Özgür Özçelik

Biz halkımız ile halkımız bizimle barışık kimse Burdur halkı ile belediye başkanımız @orkunercengiz’in arasına giremez sosyal belediyecilik anlayışını tam anlamıyla yansıtan bir kardeş bir abidir o sen engelle biz ulaşırız bir şekilde yeni doğan bebeklerimize

UZUN SÜREDİR BURDUR’DA ÇALIŞAN DOKTORLARIMIZIN NE GİBİ SIKINTILARI VAR DA TAYİN İSTEMEKTEDİRLER?

CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, sosyal medya hesabından İl Sağlık Müdürlüğü’nün cevaplaması istemiyle çeşitli sorularla dolu bir paylaşımda bulundu.

Hoş Geldin Bebek Projesinin durdurulmasına tepkisi dile getiren Başkan Akbulut, uzun yıllardır ilimizde görev yapan, buradan emekli olarak kentimize yerleşmeyi düşünen doktorlarımızın tayin istemelerinin ardından etkenin ne olabileceğini sordu.

HASTANENİN FİZİKİ DURUMU YETERSİZ

VE ÇOK KÖTÜ; YENİ HASTANE İNŞAATI NE DURUMDA?

Hastanenin fiziki koşullarının yetersiz ve çok kötü olduğunu, yeni hastanenin inşaatının ne aşamada olduğunu sordu.

Ayrıca doktorlarımızın sıkıntı ve sorunlarını çözüme kavuşturulmaması durumunda Burdur halkının ellerinin İl sağlık Müdürlüğü yönetiminin iki yakasında olacağını ihtar etti.

DOKTORLAR: ‘BEN YAPTIM OLDU UYGULAMASI’ İSYAN ETTİRİYOR

Görüştüğümüz doktorlar, İl Sağlık Müdürlüğü’nün yönetim anlayışına tepkililer. Hastaneyi, “ben yaptım oldu” anlayışı ile yönettiklerini, hiçbir konuda fikirlerinin ve görüşlerinin alınmadığını, buna karşılık bütün sorunlarının kaynağını “döner sermaye gelirleri”ne indirgeyen bir gazetecinin karşısına bütün personeliyle oturarak açıklamalar yapıldığını ileri sürmektedirler. Bu konuda 9-10 kadar taleplerini tek tek saptayarak Burdur-Isparta TTB’ye verdiklerini, oradan açıklama geleceğini belirttiler. 

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.