
İtalya’dan Burdur’a dönen öğrenci yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle Burdur Devlet Hastanesi’ne başvurunca hastane personeli alarma geçti. Koronavirüs belirtilerini andıran şikâyeti olan şahsın kan örneği Ankara’ya tahlil için gönderildi.
Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgını yüz binlerce insanı enfekte etti; binlerce ölüme sebep oldu.
Çevre ülkelere kadar sokulan ve ülkemizi kuşatma haline alan salgının Türkiye’ye girip girmediği tartışılırken çeşitli illerde çeşitli vakalar görülmeye başlandı.
Bu kapsamda Burdur valiliği Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle Aile Hekimliğine muayene olan ve ardından bugün Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen 18 yaşındaki erkek hasta Burdur devlet Hastanesi’ni alarma geçirdi. Tedbir amaçlı enfeksiyon servisinde karantina altına alınan hastadan alınan kan örnekleri Ankara’ya tahlil için gönderildiği belirtildi.
Ateşi 36,5 dereceye düşen ve koronavirüs belirtileri göstermeyen hasta, numune sonuçları gelene kadar tedbiren gözetim altında tutulacağı ifade edildi.
Kent merkezinde bir anda yayılan haber, halkta paniğe sebep oldu.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- İŞKUR’dan işverenlere istihdam çağrısı
- Koronavirüsle mücadelede hijyen kiti
- CHP’de mektup krizi derinleşiyor
- AK Parti Gençlik Kollarında bayrak değişimi
- Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı
- Zeytin Dalı Operasyonu 3’üncü yılında
- Korunamayan korunan alanlar…
- Tarım ve Hayvancılık Projeleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
- Kovid19 aşılamasında ikinci aşama başladı