Burfad’da Ersin Hoca güven tazeledi

Burdur Folklor Araştırma Derneği (BURFAD) olağan Genel Kurul toplantısını yaptı ve Başkan Ersin Kaplan yeniden seçilerek güven tazeledi.

Önceki dönemlerde mali sorunu çözemediğinden ve yeterli faaliyet göstermediğinden bitkisel hayata giren ve feshedilmeyle karşı karşıya gelen, bir dönemlik çalışmayla derneği aktifleştiren ve başarılı çalışmalarıyla gözde bir kitle örgütü haline getiren BURFAD’ın yeni yönetimi olağan genel Kurulunu yaptı ve güven tazeledi. Başkan Ersin Kaplan’ın yaptığı açış konuşması, bu gerçeğin tezahüründen başka bir şey değildir.

Derneğin Yönetim Kurulu asil üyeliklerine öğretmen Ersin Kaplan, antrenör Kenan Kayalarlı, öğretmen Onur Boyacı, Eczacı Hasan Kacemer, öğretmen Ümit Acar; Denetim Kurulu üyeliklerine de öğretmen Necmeddin Çakır, müzisyen Hüseyin Demir ve emekli öğretmen Yılmaz Özdemir seçilmişlerdir.

İşte Başkan Ersin’in açış konuşması!

Bugün burada bizleri gençlerimiz ile buluşturan Burdur Belediye başkanımız Sayın Ali Orkun Ercengiz’e, BİMTAŞ yönetim kurulu başkanımız sn. Hakan Alaybeyoğlu’na ve Serenler Otel personeline teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum.

11 Haziran 2013 tarihinde 9. dönem göreve gelen yönetim kurulumuz 2 yıllık başarılı bir çalışma sonucunda; kapanmak üzere olan derneğimizi yeniden aktif hale getirmiştir. Geçen süre içinde derneğimize emeği geçen yönetim ve denetim kurulu üyelerimize teşekkür etmeyi borç biliyor, kendilerini yürekten kutluyorum.

Dernek ve kulüp olarak;2014 yılında Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalara gençler geleneksel düzenlemeli dalda katılarak ilde 1. olup, Antalya’da yapılan grup yarışmalarında ilimizi temsil ettik. Bu yarışmalara katılmadan önce oyun müziği yaptırmak için bağış topladık. Müzik yapımına sponsor olan yardımseverlere ve grup yarışmasında ekibimizin 1640 TL konaklama giderini üstelenen Tekinler BAF AŞ yöneticilerine sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum.

2014 yılı Haziran ayında Balıkesir-Akçay’da düzenlenen halk oyunları festivalinde ilimizi temsil ettik ve 2. olduk. Gençlik Merkezleri arasında düzenlenen 2014 yılı halk oyunları yarışmalarında ilimizin gençlik merkezi adına yarışmalara katıldık. İzmir’de yapılan grup yarışmasında 1.  Konya’da yapılan Türkiye finalinde Türkiye 2.si olduk.

2015 yılı faaliyet programımız çerçevesinde dernek üyemiz Abdurrahman Ekinci’nin hazırlamış olduğu 660 sayfalık “Tekelinin Dilinden telinden-2” kitabının basımı için Kültür Müdürlüğü, Valilik ve Burdur Ticaret Borsası ile yaptığımız görüşmeler sonunda Burdur Ticaret Borsamızın sponsorluğunda 1400 adet kitap bastırılmış ve Ocak ayından itibaren kitap dağıtımı yapılmaktadır. Kitabın basımına sponsor olan Borsa başkanımız sn. Yılmaz Başar’a teşekkürlerimi iletiyorum.  Üyemiz Abdurrahman Ekinci’nin derleme ve araştırma çalışmalarına katıldık. “Çamın Kanı” belgeseli çekimleri sırasında kurum ve kuruluşlardan destek sağladık. Belgeselin stüdyo düzenlemeleri devam etmektedir.

Burdur Valiliğimiz ile yaptığımız görüşmeler sonunda derneğimize 17 takım kız-17 takım erkek kostümü yaptırdık. Kostümler 13.500 TL ye İzmir Ata Kostüme ihale edilmiş olup, Mart ayında teslim alınmıştır. Mart ayında İstanbul-Feshane’de yapılan Burdur Tanıtım Günlerinde valiliğimiz tarafından derneğimiz görevlendirilmiş (ulaşım-yemek giderleri derneğimiz tarafından karşılanmak üzere) ve 2 günde 7 gösteri yapılmıştır.

Antrenör ve sporcularımız için 35 adet eşofman takımı Evren Et sahibi Zeki Evren tarafından yaptırılmıştır. Zeki Evren’e derneğim adına teşekkür ederim.

2015 yılı halk oyunları faaliyetlerimize gençler geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarda katıldık. Her iki dalda da il birincisi olarak Denizli’de yapılan grup yarışmalarında 0,20 puan farkla 2. ve 0,40 farkla 3. olduk.

2014 ve 2015 yılları içinde derneğimize yeni üyeler kazandırdık ve kazandırmaya devam etmekteyiz.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.