Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Merkez İlçe Örgütü, sezonda 500 tona yakın üretimiyle Türkiye’nin taze fasulye ihtiyacının beşte birini karşılayan İnsuyu havzasında üreticileri ziyaret etti.
Ziyaret heyetinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclis Üyesi Atam Gülcü, İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Yalçın, Hakan Açar, İl Genel Meclis eski üyesi Ecevit Alan katıldı.
Ziyaret, fasulye halinden başladı. Heyet, çiftçinin, nakliyecinin ve tarlada çalışan emekçilerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.
Üreticiler, yeraltı su kaynaklarının azalmasından, su sıkıntısı nedeniyle üretimdeki düşüşten yakındılar.
CHP’li heyet, tarım politikalarını anlattı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, çiftçiye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Başka bir tarım mümkün” projesini anlattı. Ardından üretici Muzaffer Akkoç’u İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile telefonda görüştürerek projenin nasıl uygulanabileceği hakkında bilgilenmesini sağladı.
Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesinin “Başka Tarım Mümkün” projesinin faydalarının çiftçi üzerindeki olumlu etkileri konuşulunca Başkan Ercengiz İBB Tunç Soyer’den, proje koordinatörü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay’ın Burdur’a gelerek bölge çiftçilerini bilgilendirmek ve projenin başlanabilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması konusunda söz aldı.
Konuyla ilgili olarak konuşan Başkan Ercengiz “İlk başta pilot bölgede uygulanacak olan proje ile çiftçinin üzerindeki elektrik, gübre, mazot, su ve işçi giderleri azalacak, Devletin belirlediği fiyatın üzerinde alım garantisi olan ürünü için müşteri aramayacak ve en az su ile üretilecek ürünler sayesinde yer altı su kaynaklarımız korunmuş olacak” dedi.
Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek de “CHP’li Belediyelerimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları doğrultusunda sadece yer altı ve yer üstü yatırımlar ile ilgilenmiyor bunların yanında insanlığın, doğanın ve çiftçimizin geleceğini olumlu etkileyecek sosyal sorumluluk projeleri konusunda da elini taşın altına koyuyor. Geçtiğimiz aylarda Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’in daveti üzerine Burdur’a gelerek Burdur’umuza Otobüs hibesinde de bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in ilimize gelişini itibarsızlaştırmak isteyenler olmuştu. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Ali Başkan sayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Burdur’umuz arasında bir bağ oluşmuş ve bu bağ meyvelerini vermeye başlamıştır. Buradan hem Burdur Belediye Başkanımıza, hem İzmir Büyükşehir Belediye başkanımıza hem de konuyla yakından ilgilenip bizlere destek veren muhtarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
- Burdur’da Emekli Cafe ve Berber Salonu Açıldı
- Vatan Partisi’nden ‘İhanet Açılımı’na dur deme çağrısı
- Vatan Partisi’ne ilgi her geçen gün artıyor
- Vatansever Fedai Geleneğinin Son Örneklerinden Bilal Şimşir’i Üç Yıl Önce Kaybetmiştik
- Senir Suyu meselesinde yeni gelişme
- Başkan Ercengiz, ABB Encümen toplantısına katıldı
- SODOM VE GOMORRE
- Kamu Emekçiler Meydanlarda