CHP, Milli Eğitim’e siyah çelenk koydu

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı ve partilikler, Fakir Baykurt kavşağında toplanarak Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdüler ve Milli Eğitim Müdürlüğünün kapısına siyah çelenk koydular.

Geçtiğimiz haftalarda kamuoyunun devlet güdümlü sarı memur sendikası olarak bildiği Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen’in Burdur Öğretmenevi Konferans salonunda yaptığı İl Divan toplantısında sendikanın Genel Başkan yardımcısı, “Atatürk ideolojisini müfredattan silip atacağız” küstahlığını yapmıştı. Sendikanın bu Atatürk ve Türk Devrimi düşmanlığı, ülke çapında Kemalistler tarafından olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı Barış Ayten tarafından da sert bir şekilde eleştirilmiş; toplantıyı izleyen Milli Eğitim Müdür Yardımcıları istifaya davet edilmişti.

Geçen zaman içinde bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde hiçbir gelişme olmaması üzerine dün (23 Haziran 2016 günü) partililere ve Atatürkçülere eylem çağrısı yapan Barış Ayten, bugün Fakir Baykurt Kavşağında toplanıp Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdüler ve MEM binasına siyah çelenk koydular.

Eyleme CHP İl başkanı Barış Ayten, eski CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker ve partililer katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan Başkan Ayten, istifa çağrısını yineledi.

Ardından siyah çelenk MEM kapısına kondu.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.