
Yılbaşından bu yana önemli bir suskunluğa bürünen deprem hareketliliğinin artık aktifleşeceğini iddia eden Deprem Bilimci ve Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ege Denizi ve Göller Yöresi’nde 2021 yılı içinde büyük bir deprem görülebileceğini söyledi.
Bu yıl 4 aydır ülkede bir deprem suskunluğu görülmektedir.
Prof. Dr. Ercan, artık deprem aktivitesinin hızlanacağı bir döneme girildiğini ileri sürdü.
Sözcü gazetesine konuşan Prof. Dr. Ercan, “Ege Denizi ve Göller Bölgesi’nde bu sene yüksek çekinceli bir deprem görürsek şaşırtıcı olmaz” dedi.
“Ege Denizi ve Güney Ege yayının da gergin olduğu”nu söyleyen Prof. Dr. Ercan, daha önceki zamanlarda da 2020-21 ve 22 yıllarının dünyada ve ülkemizde “deprem yılları” olacağını ileri sürmüştü.
10 yıldır ülkemizdeki depremleri etkileyen temel nedenin, Afrika Anakarasının Anadolu, Ege ve Balkanlar’a “toslama ve dalma batma” hızındaki artış olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ercan, Ege’de, İtalya’da ve Batı Anadolu’da yanardağ patlamalarına ve gerginliğin artması sonucu depremlere yolaçabileceğinin altını çizdi.


- Bilimden ekonomiye yenilikçi bir başarı hikâyesi: MAKÜ Spirulina
- Kongreden yılan çıktı
- BURDUR’da Hıdırellez coşkusu
- Şeker İş Genel Başkanı Gök: Lobiler bize aba altından sopa gösterdi
- Yazarımız Güzel Sesiyle Uluslararası Altın Safran Festivalinde
- MAKÜFEST’in finalinde Uğur Önür rüzgarı esdi
- MAKÜ’de TÜBİTAK başarısı: 186 öğrenci projesine ödül!
- CHP “solcu”luğu emekle sınavda