
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlileri, gece saatlerinde il merkezindeki fırınları denetledi. Eksiklikler saptanarak işyeri sahiplerine tamamlamaları için tebliği edildi.
Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden bildirildiğine göre, sabah saatlerine kadar süren kontrollerinde, fırınlarda çalışan işçilerin hijyen belgeleriyle hijyen kurallarına uygun çalışıp çalışmadıkları, un depolama alanlarıyla ekmek üretiminde kullanılan diğer bileşenlerin saklama şartları, havalandırma ve aydınlatma sistemleri ve genel hijyen kuralları açısından 23 fırın kontrol edildi.
Denetimler sonunda saptanan eksiklikler işyerlerine bildirildi. Denetimlerin devam edeceği, eksikler giderilmediği takdirde idari yaptırımların uygulanacağı tebliğ edildi. İl Müdürü Oktay Darcan, “İl Müdürlüğü olarak gıda güvenilirliğini önemsiyoruz. Güvenilir ürünlerin üretimi için denetimler aralıksız devam edecektir” dedi.