İkinci toplantısında Burdur FETÖ Karşıtı Birlik’te çatlak!

Başkan Ayten, Burdur’daki hukuk dışı OHAL uygulamalarını topa tuttu

Amerikancı bir CİA operasyonu olan ve topyekûn devlet-millet birliği ile bastırılan Fethullah Terör Örgütü (FETÖ’cü) kanlı darbe girişiminin 11’nci gününde ilimizde faaliyet gösteren siyasi parti, kitle örgütü, sendika ve oda temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve kurulan Burdur İçin Eleele adlı birlik, ilk toplantısında yoğun tartışmalara sahne oldu ve birlikte çatlak oluştu. Birlik öncülerinden CHP İl başkanı Ayten, ilimizde OHAL kapsamında hukuk dışına çıkan uygulamalardan, somut delile dayanmadan açığa almalardan, intikam alma sürecine dönüşmesinden bahsedince toplantı salonunda buz gibi rüzgârlar esti.

Amerikan destekli Fethullah Terör Örgütü (FETÖ’cü) darbe kalkışmasının 11’nci gününde (26 Temmuz 2016 günü) Özeren Otel’de Parlamentodaki 3 siyasi parti (CHP, MHP ve AKP’nin) il başkanlarının öncülüğünde ilimizde faaliyet gösteren halk önderleri (siyasi parti, kitle örgütü, sendika ve oda başkan ve temsilcileri) bir araya gelerek, Amerikan güdümlü FETÖ’cü darbe girişimine karşı birlik beraberlik mesajı veren bir bildirge yayınlamış; birlik çağrısı yapmış; birlik ve beraberliğin ölümden başka her şeyi yeneceğine olan inançlarını belirterek bu oluşan birliğin bir tezahürü olarak ayda bir sefer her ayın ilk haftasının Çarşamba günleri toplanılmasını ve ilimizin sorunlarının tartışılması kararlaştırılmıştı. Burdur FETÖ Karşıtı Birlik ilk toplantısını dün akşam saat 21,00’de Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) salonunda gerçekleştirdi. Ancak ilk toplantıda ilimizdeki OHAL uygulamalarında toplumun vicdanını kanatan, darbe girişiminden bu yana tarihinde sadece Milli Mücadele yıllarında görülebilen bir birlik rüzgârının estiği şartlarda birleşen halkın kafasını bulandıran ve kuşkulara neden olan yanlış uygulamalar gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Barış Ayten, Burdur’daki hukuk dışı OHAL uygulamalarını topa tuttu. Başkan Ayten, “FETÖ darbe girişimi karşısında nasıl omuz omuza durmuşsak, darbecilere karşı mücadelede OHAL uygulamalarında görevden alma, açığa alma gibi uygulamalarda mağduriyete uğrayanlarla aynı şekilde omuz omuza olmalıyız” dedi.

Salonda buz gibi bir rüzgâr estiren ve konuştukça toplantıya katılanların bazılarının rahatsızlığının ve ezikliğinin vücut diline yansıdığı Başkan Ayten’in konuşması, toplantıya bomba gibi düştü. Başkan Ayten, “Sokaklarda Işık evlerinde yetişenler, cemaat evlerinde toplantılara katılanlar ellerini kollarını sallayarak gezerken, tekke ve zaviyeleri kapatan bir geleneğin temsilcileri haksız bir şekilde açığa alınıyor. Zamanında FETÖ yapılanmasının ne kadar tehlikeli olduğunu söyleyenler ve bu yüzden dinsizlikle suçlananlar, sadece sosyal medya hesaplarından hükümeti eleştirdikleri için açığa alınıyorlar, görevlerinden alınıyorlar” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, SIRTINI

OHAL’E DAYAYARAK ŞAHSİ HESAPLARININ PEŞİNDE KOŞUYOR

İlimizin bir Milli Eğitim Müdürü meselesinin olduğunu belirten Başkan Ayten, Milli Eğitim Müdürü Sadık Bayram’ın sırtını OHAL’e yaslayarak kendi şahsi hesaplarını devletin terörle mücadelesinin önünde tuttuğunu, OHAL şartlarını kullanarak Cumhuriyetçi, Atatürkçü öğretmenlere yaptırım uyguladığını ileri sürdü.

SÜREÇ BİR İNTİKAM SÜRECİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Burdur’daki OHAL ortamını ve bu ortam içinde OHAL uygulamalarını sert bir dille eleştiren Başkan Ayten, “sürecin bir intikam alma sürecine dönüştürülmeye başlandığı”nı, hesaplaşmanın kızışmasına paralel bir şekilde “hukuk dışına çıkıldığı”nı iddia etti.

SÜREÇ FIRSATÇILIĞA DÖNÜŞTÜRÜLÜRSE, BARIŞI BOZAR”

FETÖ’cü darbe girişimine karışan, geçmişte FETÖ’yle uzaktan yakından ilişkisi bulunanların hesap vermesi gerektiğini, ancak bunun bile Anayasal sınırlar içinde hukuki çerçevede cereyan etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ayten, “kurunun yanında yaş da yanıyorsa bu doğru değildir. Bu süreç elde somut delil, somut kanıt olmadan fırsatçılığa dönüştürülürse bu barışı bozar. Mağdur olanları izlemek için avukatların oluşturduğu bir komisyon kurduk” diye konuştu.

İktidar adına bu çıkışı göğüslemek amacıyla söz alan AKP İl Başkanı Dr. Süleyman Faki, siyasi konuşmalar Burdur İçin Elele sloganıyla birlik için yola çıktıklarını bunu bozacağını, gündemlerindeki esas meselenin devlet hastanesinin yeri olduğunu, yeni yapılacak hastane için yer önerisi talep etti. Ancak toplantıya katılanların büyük çoğunluğu toplantının amacı dışına çıktığı itirazıyla bu teklife sıcak bakmadı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.