MAKÜ sayesinde Türkiye’de Eğitimli Çobanlar dönemi

Çoban Köprüsü Projesi ile çobanlara Sırbistan’da eğitim

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ’nün) proje ortakları arasında yer aldığı “Çoban Köprüsü Projesi” kapsamında Avrupa’da ilk defa çobanlar Erasmus programı çerçevesinde Sırbistan’ın Belgrad şehrinde 5 günlük eğitim aldı.

Dışişleri Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2019 yılı başvuru döneminde Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202) Faaliyeti kapsamında kabul edilen “Çoban Köprüsü” –“Shepherd Bridge” isimli projenin ortakları arasında yer alan MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özkan Elmaz, Doç. Dr. Ramazan Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Cevat Sipahi ile diğer ortaklar ve ülkemizden giden çobanlar Sırbistan’ın Belgrad Üniversitesi Veteriner Fakültesinde düzenlenen “LTT in Belgrad-The Learning Teaching Training activity of Shepherd Bridge (Erasmus +) ” adlı toplantıya katıldı.

Koordinatörlüğünü Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı projede proje ortakları arasında yer alan MAKÜ, Burdur Valiliği ve Burdur Ziraat Odasının yanı sıra dış ortak olarak 3 Avrupa Birliği ülkesinden de bilim insanları yer alıyor.

Eğitimler koyun-keçi yetiştiriciliği hakkında farklı konularda olmak üzere Prof. Dr. Özkan Elmaz, Doç. Dr. Ramazan Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Cevat Sipahi (MAKÜ), Prof. Dr. Carlos C. Pérez Marín ve Prof. Dr. Francisco Maroto (Cordoba Üniversitesi), Prof. Dr. Danijela Kirovski, Prof. Dr. Ružica Trailović ve Doc. Dr. Ljubomir Jovanović (Belgrad Üniversitesi) ve Dr. Evangelia N. Sossıdou ile Dr. Maria-Anastasia Karatzıa (ELGO-DIMITRA) öğretim üyeleri tarafından verildi.

Toplantıya gözlemci sıfatıyla Burdur Milletvekili Yasin Uğur ve Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul da katıldılar. Eğitimlerin ikincisi 2022 yılında Yunanistan’da gerçekleştirilecek.

Çoban köprüsü projesinin hedeflenen çıktıları arasında; Çobanlar İçin Yenilikçi Eğitim Müfredatı Geliştirme, BIT Tabanlı E-öğrenme Modülü, Çoban Kültürleri El Kitabı, Koyun ve Keçilerde Yerel Irklar El Kitabı, Çobanlar İçin Doğada Yaşam Rehberi ve Çobanlar için Koyun ve Keçilerde Taşıma, Bakım, Besleme ve Sağlık El Kitabı hazırlanması yer alıyor.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.