Öğretmenevi’nden yükselen pis kokular

Son zamanlarda kamuoyunda sıkça sözü edilen, Müdür Şener Duman’ın salgın dönemi boyunca, kendisine devredilen 1 trilyon liralık borcu ödeyip bitirdiği, ardından çalışanların işten çıkarılacağı gündeme düşen Burdur Öğretmenevi’nden pis kokular yayılmaya başladı. Şimdi de CHP merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, zor sorularla gündeme bomba gibi düştü.

Bireysel kar ve rant aracı haline getirilerek Öğretmenevi olmaktan çıkarılan Burdur Öğretmenevi, tam bir tüccar kafasıyla işletilmekteyken, şimdi de müflis tüccar kafasıyla yönetilmeye başlandığı ortaya çıktı.

 Son zamanlarda kamuoyunda sıkça sözü edilen, Müdür Şener Duman’ın salgın dönemi boyunca, kendisine devredilen 1 trilyon liralık borcu ödeyip bitirdiği, ardından çalışanların işten çıkarılacağı gündeme düşen Burdur Öğretmenevi’nden pis kokular yayılmaya başladı. Şimdi de CHP merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, zor sorularla gündeme bomba gibi düştü.

Yazılı açıklama yapan ve yetkililerin cevaplaması talebiyle altından kalkılması zor soruları sıraladı.

Başkan Şimşek’in soruları şöyle:

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımızdan Burdur Öğretmenevi için sorduğumuz soruların hemen ardından mesajlar, mailler, telefonlar birbiri ardına gelmeye başladı.
Burdur Öğretmenevi her ne kadar iktisadi işletme teşebbüsü olsa da bir devlet kurumudur ve asla bir güven sorunu olmamalıdır. Yöneticileri yeri geldiğinde tüm sorulara şeffaf bir şekilde cevap verebilmelidir.
İşten çıkarılan personelin hakkı olan yıllık izinleri ne olmuştur?
Fazla mesaileri ne olmuştur? Bu personellere mesaileri ödenmiş midir, yoksa gider pusulalarının tanzim edilip ödenmediği söylentileri doğru mudur?
Şu an çalışan personelin SGK’ları yatmakta mıdır, maaşları ödemekte midir?
Öğretmenevi düğün salonu için düğün peşinatını ödeyen şahıslara düğün yemekleri iptal olunca geri ödenmesi gereken paralar neden ödenmemiştir?
Siyasi partilerin yemekleri, kahvaltıları ve salon kiraları için bir gelir makbuzu kaydedilmiş midir? Öğretmenevi bahçesinin ağaç budaması ve çevre temizliği için bütçelerinden para ödenmiş midir, ödendi ise ne kadar ödenmiştir ve fatura karşılığı mı, gider pusulası mı yoksa tediye ile mi ödenmiştir ve kime ödenmiştir?
Sorduğumuz bu sorulara Kurum Müdürü veya Milli Eğitim Müdürü neden cevap vermemektedir?
Fısıltı gazetesi ile kulaktan kulağa yayılan bu soruların kurumun itibarını zedelemesine neden müsaade edilmektedir?
En kısa sürede Kurum Müdürü ve/veya Milli Eğitim Müdürü bu konularla ilgili bir araştırma yapıp hem bizleri, hem de Burdur Kamuoyunu aydınlatılmalıdır…
Konuyla ilgili olarak ilimizin en büyük mülki idare amiri Vali Ali Arslantaş’ın da yakından alaka göstereceğini ve bu soruların cevaplanması için gerekeni yapacağına inanıyoruz.

Başkan Şimşek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın altına yapılan yorumlar gerçeğe ışık tutuyor.

İşte bir örneği!

Saim Sağlık

Ben de bir yıl oldu. Düğün yemeği verecektim, pandemi nedeniyle iptal ettim. Benden dilekçe aldılar, bin TL kaportayı iade etmek için, halen daha ödeme yapmadılar. Aradığım da ödeme yapacağız diyorlar ama daha ödeme yapmadılar. Ben de tüketici haklarına başvurdum savunma istediler halen cevap yok. Başkanım konuyu file getirdiğiniz teşekkür ederim.

Ayrıca KıvılcımHaber’e ulaşan bazı çalışanların aşağıdaki ifadeleri, Burdur Öğretmenevi yönetiminin kör çıkmazlara düştüğü, daha doğrucası Öğretmenevi’ni kör çıkmazlara soktuğu, çalışanlarını da bilerek ya da bilmeyerek zora soktuğunu açıklıkla ortaya koymaktadır.

İşte Öğretmenevi çalışanlarının KıvılcımHaber’e ulaştırdığı bilgi ve sorular!

Öğretmenevi Müdürü çalışanları arıyor, taşeron firmayla görüşüp Kısa Çalışma Ödeneğinden ve İşsizlik Maaşından faydalandıracaklarını söyledi.
İki gün sonra tekrar aradı; Öğretmenevi’nde toplantı yapılacağını, İŞKUR’dan bir yetkilinin de geleceğini belirtti.
Toplantı 23 kişiyle başladı. Müdür, aynı şeylerden bahsetti. Kovid19 salgınından dolayı sıkıntıları olduğunu, çalışanların Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanamayacağını söyledi. Bu durumun Bakanlığın yazdığı yazının gecikmesinden ileri geldiğini belirttiler. Ayrıca çalışanların sözleşmesinin 31.12.2020 tarihinde dolduğundan ve sigorta çıkışından dolayı böyle olduğu ifade edildi.
İşKur yetkilisi de işsizlik maaşına, oradan ret cevabı geleceğini, daha sonra Nakdi destek Ödeneğine yönlendirileceğini belirtti.
Müdür, 27 Ocak’ta bir sözleşme yapılacağını, duruma göre, Öğretmenevi’nin mevcut çalışan tesislerinde 10 gün çalıştırılıp 20 gün istirahat olacağı alternatifi sunuldu. 10 gün asgari ücretten hesaplandığı için 900 lira tutacaktır.
Bu şartları kabul edenler ve nakit ücretinin isteyenler şeklinde bir listeleme yapıldı.
Allah yardımcımız olsun dilekleriyle toplantı sona erdi.
Ocak 15’te yapılan toplantı…
Çalışanlar Şubat’a kadar ne yer en içer düşünüldüğü yok!
Sabır diliyorlar.
Öğretmenevi idaresi Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmamızı isteseydi İŞKUR’a yazı yazabilirlerdi.
Şuan sigorta olmadığı için faydalanamıyoruz.
Çalışanların görüşü:
Bu durum kasıtlı yapılmış gibi duruyor. Bakanlığın yazdığı kararı birisi bekletmiş, işten çıkarma için uğraşılmış gibi…
Topu Bakanlığa atan Öğretmenevi o zamandan bu zamana kadar tazminatlarımızı bankaya yatırmıyor? Neden zarar etti? Salgın döneminde giden Şener Duman Müdür, bu kadar sürede eski müdürün devrettiği 1 trilyon liralık borcu nasıl ödedi? Bu kadar para nerelere gitti? Nerelere harcandı? Bu kadar borç yapıldı?
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.