Perinçek’e hakarete dava

Doğu Türkistan Derneği Başkanı, kamuoyunda CİA güdümlü Çin aleyhtarı provokatif çalışmalar yapan Seyit Tümtürk, Saraçhane Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında yaptığı konuşmasında ve FetihTV internet televizyon kanalına verdiği mülakatta Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’e hakaret ettiği iddiasıyla yapılan suç duyurusunu kabul eden Cumhuriyet Savcısı Hakan Aksoy, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Bir süre önce Vatan Partisi liderine yönelik, sosyal medya mecralarında FETÖ, PKK/ HDP terör örgütleri mensuplarının zaman zaman linç pozisyonlarına kadar varan saldırı, hakaret ve tehditlerinden geçilmiyordu. Vatan Partisi Hukuk Bürosunun ve Hükümetin sosyal medyanın düzenlenmesine yönelik yasa çalışmaları sonucu bu saldırılarda büyük oranda azalma görüldü.

Ancak gene de hızını alamayan ve yabancı servislerde görevli olanlar da boş durmuyor. Bu kapsamda ABD’nin Çin’i karıştırma faaliyetlerinde rol aldığı ileri sürülen Doğu Türkistan Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, Saraçhane Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında yaptığı konuşmasında ve FetihTV internet televizyon kanalına verdiği mülakatta Doğu Perinçek hakkında hakarete varan söylemleri mahkemelik oldu.

Cumhuriyet Savcısının hazırladığı ve mahkemeye sunduğu dava metninde, şüphelinin müştekiye hitaben “niçin Türkiye bugün Doğu Türkistan politikasını Doğu Perinçek ideolojisiyle Komünist Maocu Doğu Perinçek’in söylemiyle devlet politikası haline getiriyor, anlamış değiliz. Vatan Partisi, dünün Apocusu sözde Kemalisti dünün sözde Kızılelmacısı, Turancısı ve vatan haini İşçi Partisi ve Doğu Perinçek bizi Çin’le Türkiye arasında savaş kışkırtmak ve iki ülke arasında fitne tohumları ekmekle” şeklinde hakaretlerde bulunduğu, “(…) şüphelinin yazdığı yazıların eleştiri sınırlarını aşarak müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu” saptanıyor.

Savcılık, Tümtürk’ün TCK 125/2, 125/1-4 ve 53. Maddelerine göre cezalandırılmasını istedi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.