TGB’li gençler, KHK’lıları şaşkına çevirdi

FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle ilişikleri sebebiyle kamu kuruluşlarından Kanun Hükmünde Kararnamelerle uzaklaştırılanlar (KHK’lılar), Türkiye’nin çeşitli illerinde CHP’nin öncülüğünde buluşmalar gerçekleştiriyor. KHK Platformları Sözcüsü Münir Korkmaz, CHP’nin ‘FETÖ’ seferberliğine geçit vermeyen TGB üyelerinin protestolarından yakındı. TGB’liler KHK’lıları şaşkına çevirdiğinden, toplantılara katılmaktan çekiniyorlar.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK’yla bağları gerekçesiyle kamu kurumlarından ihraç edilen KHK’lıların çeşitli illerde buluşmaları, CHP yönetiminin öncülüğünde devam ediyor.

CHP’nin “KHK buluşmaları”na, vatansever TGB üyeleri tepki gösteriyor. Diyarbakır ve Konya’dan sonra Kayseri’de de ‘KHK Buluşmaları’nı protesto eden TGB üyeleri, “FETÖ ve PKK’yı kurtarma planlarını yerle bir edeceğiz” dedi.

TGB’NİN EYLEMLERİ ŞAŞKINA UĞRATTI

TGB’nin, Konya’da Anemon Otel’deki KHK toplantısını deşifre etmesi KHK Platformları sözcüsü Münir Korkmaz’da şaşkınlık yarattı.

Olaya ilişkin konuşan Korkmaz, “Normalde TGB Anemon Otel’in önünde açıklama yapacaktı, basına öyle duyurmuştu. Yer değiştirdiğimizden haberleri yoktu ama biz Adana ekibiyle salona geldiğimizde onlar da gelmişti. Genel Başkan Yardımcıları gelince iyice coştular. Polis de hoşgörülü davranıyordu” dedi.

CHP’nin her gittiği yerde karşısında TGB’yi bulmasının insanları etkilediğini söyleyen Korkmaz, insanların protestolar nedeniyle toplantıya gelmekten vazgeçtiklerini belirtti.

FETÖ aklayıcılarına Halisdemir’li yanıt

“CHP’NİN ONLARLA OLMASI BÜYÜK MORAL OLDU”

“Bu buluşmalarla KHK’lılar korku duvarlarını aşıyor. Özellikle ana muhalefet partisinin onlarla olması çok büyük moral oldu” diyen Korkmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın “Toplantıyı gerekirse kahvehanede yaparız” sözlerini değerlendirerek, “Bu samimiyetin göstergesidir. Ama bireysel olarak söylemiyor tabi bunu, CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı sonuçta. Parti tarafından görevlendirilmiş” şeklinde konuştu.

‘HÜKMÜ KALDIRIN’ ÇAĞRISI

Gülizar Biçer Karaca’nın, KHK’lıları ‘haklarında verilmiş hüküm olsa bile’ görevlerine iade edeceği yönündeki açıklamalarına ilişkin konuşan Korkmaz, “Mesela iktidar değişti. Millet İttifakı geldi ya da her neyse başka bir şey geldi. Ben 150 bin KHK’lıyı işine döndürüyorum derse bunun bir gerçekliği yok. Hukuk devletinde yaşıyorsunuz. Ortada bir hüküm var, onun ortadan kalkması lazım” çağrısında bulundu.

Korkmaz konuşmasının devamında, “KHK’lar kalksa işimize dönsek de bu mücadele devam edecek. Çünkü çocuklarımız bile fişlendi. İktidar değişse bile bu mücadele devam edecek. Belki sonrasında vakıf geliriz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin de KHK’lılar hakkında girişimi olduğunu belirten Korkmaz, CHP Milletvekili Yıldırım Kaya’nın KHK’lılar için il il gezdiğini söyledi.

Ayrıca Trabzon, Samsun ve Bursa’da yeni toplantıların yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.