TTB yöneticisi, ‘Kuzey Kürdistan’ temsilcisi olarak PKK konferansında

Terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki uzantılarından biri olan ve PKK’nın akademisyen yapılanması Kurd Akad Derneği tarafından düzenlenen “Kürt Doktorlar ve Müttefik Meslekler Konferansı” konulu konferansa, Türk Tabipler Birliği (TTB’nin) Merkez Konsey Üyesi Uzm. Dr. Halis Yerlikaya’nın da katılacağı ortaya çıktı.

TTB yöneticisi “Kuzey Kürdistan” temsilcisi olarak PKK konferansında

Başkanlığına adı PKK’nın cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Fincancı’yı seçen Türk Tabipler Birliği (TTB’de) skandalların arkası kesilmiyor. Şimdi de bir TTB yöneticisinin, “Kuzey Kürdistan” temsilcisi olarak PKK konferansına katılacağı ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi’nin, Sabah’tan Erkan Gülenç’in haberine dayandırdığı haberine göre,  Avrupa’da PKK’ya bağlı akademisyenleri örgütlemek üzere kurulan, Almanya merkezli Kurd Akad Derneği’nin düzenlediği “Kürt Doktorlar ve Müttefik Meslekler Konferansı”na TTB’nin Merkez Konseyi’nden bir ismin de katılacağı ortaya çıktı.

16 Ocak 2021’de online yapılacak konferansta konuşmacılar arasında TTB Merkez Konsey Üyesi Uzm. Dr. Halis Yerlikaya da yer alıyor. Konferans programında Yerlikaya’nın sözde “Kuzey Kürdistan” temsilcisi olarak yer alacağı belirtilerek, konuşma konusunun da “Kuzey Kürdistan: Dışlanma ve Asimilasyon Bağlamında Tıbbi Bakım” olduğu vurgulanıyor. Kürt Akademisyenler Ağı olarak da nitelendirilen Kurd-Akad’ın başkanı Dr. Dersim Dağdeviren’in de katılacağı konferansta Yerlikaya dışında 3 doktorun daha sözde Güney, Doğu, Batı Kürdistan adına konuşma yapacağı kaydediliyor. Etkinlik programında konferansta ayrıca “Kürdistan’da savaşlar, krizler ve pandemiler bağlamında sağlık yapıları” konusunun da işleneceği kaydediliyor. Kurd-Akad’ın sosyal medya hasaplarında, konferansa ilişkin paylaşımlarda Almanca, Kürtçe ve İngilizce duyurular yapılıyor.

Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde görevli olduğu belirtilen tıbbi onkoloji uzmanı, Diyarbakır Kulp doğumlu 40 yaşındaki Uzm. Dr. Halis Yerlikaya, son seçimde yeniden TTB Merkez Konseyi’ne seçilmişti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Yerlikaya, 2010-2012 ve 2018-2020 arasında da TTB Merkez Konseyi Üyeliği görevinde bulunmuştu.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.