Vali Arslantaş: “Vatandaşımızın bir yumurtası da kırılmış olsa onu yerine koyacağız”

Dün akşam saatlerinde aniden bastıran ve etkili olan yoğun ve merkezde bazı mahallelerde afete dönüşen sağanak yağışın sakinleşmesini müteakiben sahada incelemelerde bulunan Burdur Valisi Ali Arslantaş, bugün sabah saatlerinde 112 Acil merkezinde olağanüstü toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kuruluna başkanlık etti. Sel ve taşkınların genel bir değerlendirmesinin yapıldığı ve hasar tespit ve iyileştirme çalışmaları için ilgili kurumlara talimat verdiği toplantının ardından Vali Aslantaş basına açıklama yaptı. Vali Arslantaş daha sonra sel ve taşkınlardan zarar gören yerlerde inceleme yaptı.

Vali Arslantaş yaptığı açıklamada, “Akşam saatlerinde saat 19 gibi gök gürültülü bir sağanak yağış başladı. Akabinde ihbarlar gelmeye başladı. Öncelikle Burdur-Karamanlı yolumuzdaki Çendik mevkisinde su baskını ve heyelan nedeniyle toparlanan bir husubat tek taraflı yolu kapattı ve trafiği tek yönden verdik. Şu anda temizlik aşamaları bitmek üzere “ dedi.

BİR ÖLÜM, AYAKTA TEDAVİSİ YAPILAN 3 YARALI

Açıklamasının devamında Vali Arslantaş, “İlimiz merkezinde de 30 ev ve bir düğün salonundan su baskını ihbarı aldık. Maalesef bir vatandaşımız vefat etti. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 3 vatandaşımız yaralandı. Tedavileri tamamlandı. Çok şükür hastaneden taburcu olmaları da sağlandı” diye konuştu.

Vali Arslantaş şu ifadelere yer verdi:

BURDUR’A YILLIK YAĞIŞIN YÜZDE 10’U (M2’YE 25 LT) YAĞIŞ DÜŞTÜ

“Metrekareye 25 litre gibi bir yağış düştü. Bu da İlimize yıllık düşen yağışın yüzde 10’una tekabül ediyor. Yarında devam edeceği görülüyor. Yarın öğleden sonra aynı şekilde meteorolojik veriler yağışın devam edeceğini gösteriyor.”

25 ARAÇ, 77 PERSONELLE SAHADAYIZ

“Şuanda 25 araç ve 77 personelimiz ihbar gelen noktalarda çalışmaya devam ediyor. AFAD, Belediye, İl Özel İdaresi, TEDAŞ, Emniyet, Jandarma, Sağlık ekiplerimiz olmak üzere herkes görevinin başında” diyen Vali Arslantaş, “Vatandaşlarımızdan bu gece su baskını dolayısıyla evinde kalamayacak olanların barınacakları yerleri arkadaşlarımız hazırladılar. Onlarla irtibat halindeyiz. Kimseyi sokakta bırakmayacağız. Hasar tespitlerine de acilen başlıyoruz. Vatandaşımızın bir yumurtası da kırılmış olsa bile onu yerine koyacak bir hasar tespiti çalışmasını kapsamlı olarak sürdürüyoruz. İlçe merkezlerimizde durum sakin görünüyor. Tek Karamanlı Bademli Köyünde 3 ev, 6 ahırı su bastığı görünüyor” dedi.

AFETİN ARDINDAN BUGÜNGÖK GÜRÜLTÜLÜ KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR” UYARISI

Meteoroloji afetin ardından Valilik aracılığı ile bugün vatandaşlara uyarıda bulunuyor: “kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış”ın geleceğini belirterek, “ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” dendi.

VATANDAŞ İHBAR VE ÇAĞRISI

VATANDAŞ ELEŞTİRİ VE YAKINMASI

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.