Vali Yılmaz’a FETÖ suçlaması

Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan yazılı bir açıklama yaparak, Burdur Valisi Şerif Yılmaz’a verdi veriştirdi. Öyle ki, Burdur kamuoyunda Vali Yılmaz’ın “geçmişindeki FETÖ izlerini silmek için bağırıp çağırdığı ve küfürler ettiği yolundaki söylentileri”in alıp yürüdüğü, “ahbaplarının lokantasından yemek satın almadığı için Aile Sosyal Politikalar Müdürü’ne küfrederek istifa ettirdiği iddiaları”yla çalkalandığını iddia etti. Bu nedenle AK Parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanı’na “feryadımızdır” diye açıklamada bulundu.

Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan açtı ağzını yumdu gözünü; yaptığı yazılı açıklamayla Vali Yılmaz’a verdi veriştirerek AK Parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanı’na “feryadımızdır” diye şikâyette bulundu. Öyle ki, Burdur kamuoyunda Vali Yılmaz’ın “geçmişindeki FETÖ izlerini silmek için bağırıp çağırdığı ve küfürler ettiği yolundaki söylentileri”in alıp yürüdüğü, “ahbaplarının lokantasından yemek satın almadığı için Aile Sosyal Politikalar Müdürü’ne küfrederek istifa ettirdiği iddiaları”yla çalkalandığını iddia etti.

İşte Başkan Arslan’ın BURTÜKODER sitesine de koyduğu açıklaması!

AK PARTİ HÜKÜMETİ VE

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA FERYADIMIZDIR!

Değerli Basın Mensupları aracılığınızla feryadımızı Hükümete ve Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyoruz.

DESPOTLUKLARI ARTIK BRUDUR’DA SIKINTI YARATMAYA BAŞLADI

Geldiği günden beri, önceki görev yaptığı illerde sergilediği ve Ekşi Sözlükte bile yer alan despotluklara benzer keyfilikleri ile artık Burdur’da sıkıntı yaratmaya başladı Sayın Şerif YILMAZ.

GEÇMİŞİNDEKİ FETÖ İZLERİNİ KAMUFLE ETMEK İÇİN ÇABALAMAKTADIR

Geçmişinde ki FETÖ izlerini silebilmek için bağırıp-çağırdığı ve hatta küfürler ettiği yolunda söylentilerin Burdur’da yaygın olduğu Şerif Yılmaz’ın ahbaplarının lokantasından yemek satın almadığı sebebiyle Aile Sosyal Politikalar Müdürüne odasında küfür ederek istifa ettirdiği iddia ve duyumları, Burdur kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar yaratmakta ve devlete olan güveni olumsuz etkilemektedir.

Burdur Belediyesi Meclisi kararlarını kamuoyu önünde mikrofondan eleştirmesi, Şerif Yılmaz’ın Burdur için ne denli büyük tehlike arz ettiğini gözler önüne sermektedir.

VALİ YILMAZ’IN TUTUMU ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE DOĞRUDAN BİR MÜDAHALEDİR

Arzuladığımız ve çok ağır bedeller ödeyerek var ettiğimiz Demokrasimizde vazgeçemeyeceğimiz özgürlüğümüze doğrudan bir müdahale olan Şerif Yılmaz’ın bu tavrı asla ve asla kabul edilemez.

MECLİS KARARLARINA VALİ YILMAZ’IN MÜDAHALE HAK VE YETKİSİ YOKTUR

Burdur Belediye Meclisi Burdur şehrinin yerel parlamentosudur ve Burdur şehir merkezinde yaşayan halkın temsilcilerinden oluşmaktadır. Bu meclisin kararlarını Valinin geri gönderme yetkisi yoktur. Meclis kararlarının ilin mülki amirliğine ulaştırılmasını takibeden 7. günde otomatik olarak yürürlüğe girer.

Burdur Belediye Meclisinin aldığı ve Valiliğe giren kararını beğenmeyen Sayın Vali Belediyeye yazı yazarak alınan bu kararı beğenmediğini açıklamakta, beğenmediğini ifade ettiği meclis kararını uyguladığı içinde Başta Belediye Başkanı olmak üzere bizim yerel parlamentomuzu kamuoyu önünde suçlamaya kalkışmaktadır!

Belediye başkanlarını sevelim sevmeyelim, uygulamalarını eleştirelim-alkışlayalım ve hatta gerekir ise iptali için yargıya götürelim, bunlar demokrasi kuramı içerisinde değerlendirilecek demokratik haklardır.

MECLİS KARARINI ULUORTA YARGILAYIP

SUÇLAMAK, BURDUR HALKININ İRADESİNEVAHİM BİR  SAYGISIZLIKTIR

Bir belediye meclisinin kesinleşmiş kararını kamuoyu önünde yargılayıp-suçlamaya kalkışmak Burdur kent halkının iradesine gösterilmiş bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığın o ili yönetmekle sorumlu Vali tarafından yapılmış olması olayı daha da vahim hale getirmektedir.

MECLİS’İN MEŞRU KARARINA TAHAMMÜL

EDEMEYEN BİRİNİN ELİNDEKİ OHAL YETKİSİ KAMUOYUNU TEDİRGİN ETMEKTEDİR

Burdur Belediye Meclisinin meşru bir kararına tahammül edemeyen bir kişinin elinde OHAL yetkilerinin ne denli tehlikeli bir silah olarak kullanılabileceği, Burdur halkını haklı olarak endişelendirmektedir.

BURDUR’DA VALİ YILMAZ’IN VARLIĞI DEMOKRASİ İÇİN BİR TEHDİTTİR

Değerli Basın Mensupları, aracılığınız ile varlığı Burdur’da demokrasi için bir tehdit arz eden Vali Şerif Yılmaz’ın bir an önce Valilik görevinden alınması için başta AK Parti yöneticilerine, hükümete çağrıda bulunuyor ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz;

Kaba ve küfürbaz yapısıyla sizi temsile yakışmayan bu şahsı daha fazla görevde tutarak Burdur’u ve Burdur halkını cezalandırmayınız.

Siz devlet yöneticilerinin ve kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ediyoruz.

Not: Ara başlıklar, anlama ve kavrama kolaylığı için tarafımızca konmuştur.

ÖZGÜN METNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.