Volkan Mengi’den Ercengiz’e rant ithamı

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi bugün partisinin il binasında yaptığı basın açıklamasında Belediye Başkanı ve CHP belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz’e yüklendi. Başkan Ercengiz’i akrabalarına rant sağlamakla suçlayan Başkan Mengi, Saylar AŞ lehine yapılan imar düzenlemesinin lehine karar veren Isparta İdare Mahkemesinin kararının Konya Bölge İdare Mahkemesince bozulduğunu ifade etti.

İşte Başkan Mengi’nin açıklaması!

Değerli Basın Mensuplarımız;

Burdur kamuoyunu uzun süredir meşgul eden, Rantsal dönüşüm ile imarı değiştirilen, Lansmana özel satılık Saylar A.Ş. ye ait içinde sanayi sitesi, petrol istasyonu ve ticari alanı bulunan büyük arazinin yargı süreci ile ilgili sizleri bilgilendirmek üzere davet etmiş bulunmaktayız. Göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

 Olayın kahramanları Arsa Sahibi Ali Orkun Ercengiz’in kayınpederi Fevzi Özdemir, Göstermelik Arsayı alan Ali Orkun Ercengiz’in kuzeni dönemin belediye başkan yardımcısı ve şu anda KONTEJYAN ADAYI Ali Say, İmar düzenlemesini organize eden Ali Orkun Ercengiz’in Teyzesinin damadı Mustafa Bozkurt.

Bugüne kadar emsali olmayan, yoğunluk artışı ile ciddi bir rantsal kazanç sağlayan, oluşturulan ticari alan ile üzerinde her türlü oynama yapmaya açık hale dönüştürülmüş, kimseye böyle bir imtiyaz tanınmamış Ali Orkun mantığına göre İcralarını kaldır, torpilli kredi kullan, dükkân yaparak kısa yoldan milyonları vur düzenlemesinin, yani RANTSAL DÜZENLEMENİN, en son Konya Bölge İdare Mahkemesinin almış olduğu karar ile çevre şehircilik müdürlüğünün olumsuz raporuna rağmen, Isparta İdare Mahkemesinin olayın kahramanlarının lehine olan kararını bozmuştur.

Kıymetli Basın Mensupları;

Bilinen yüzü ile milyonluk kazancın satışlardan sağlanacağı, Belediye Araçlarının ve imkanlarının her türlü kullanıldığı ERCENGİZ SAYLAR iştiraki düzenlemesi, bilinmeyen yüzü ise Ali Orkun Ercengiz dâhil bazı iş adamlarının gizli ortaklığı olduğu söylentisidir… Herkesçe konuşulan bu düzenleme; Burdur Halkından aldığı güç ve vekâlet ile Ak Parti grubunun AK Mücadelesi sonucu yargıya taşınmış, Yargı son sözünü ‘’ BU DÜZENLEME EMSALİ OLMAYAN RANTSAL DÜZENLEMEDİR ‘’ diyerek son kararı tekrardan bilirkişi isteyen Konya İdare mahkemesi verecektir.

Kamuoyunun yakinen takip ettiği, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve yandaş yakınlarının ceplerine milyonlar katacak akıl almaz RANTSAL imar düzenlemesi, Şehrimizde, siyasi yelpazede, iş dünyasında infial oluşturmuş, partisinin tabanında da ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vermiştir. Oluşan bu durumla birlikte Ali Orkun Ercengiz’in Partisinin o dönem grup toplantısında çok ciddi tartışmalar hatta sert sözlerle restleşmelerin olduğu bilinmektedir. Oylama günü dahil Ali Orkun Ercengiz makam odasındaki sert tartışmalardan ” Hukuki ve Siyasi bedelini ödemeye hazırım yeter ki evet oyu kullanın ” diyerek grubunu baskı altında meclise soktuğu herkes tarafından konuşulmaktadır.

Bu RANTSAL dönüşüm Toplumdan, Siyasi otoritelerden ve kendi partisinden dahil VETO yemiştir. Burdur tarihinde İLK DEFA BİR BELEDİYE BAŞKANI, AİLESİNE ve YANDAŞLARINA MİLYONLARCA LİRALIK KAZANÇ SAĞLAYACAK düzenleme yaptırmıştır. Bu düzenleme BURDUR SİYASİ TARİHİNDE KARA LEKE olarak anılacağı gibi ALİ ORKUN’UN RANTSAL IMAR PLAN TADİLATI asla unutulmayacaktır.

Burdur çıkarları ve geleceği söz konusu olduğunda siyasi kimliklerimizi bir kenara koyabildiğimiz MHP’li, İyi Partili meclis üyeleriyle birlikte Dürüstlüğünü ve ideolojik ilkesel duruşunu kendi partisinin başkanına YANİ ALİ ORKUN ERCENGİZ’E dahi koruyan CHP meclis üyeleri ve dönemin CHP Parti Yönetimi de Siyaset Ahlakına katkılarıyla Burdur Halkı ve biz siyasi rakipleri tarafından asla unutulmayacaktır.

Teknik Bilgileri özet olarak da anlatmak gerekirse…

3.EKİM.2012 tarihinde onaylanan imar planında toptan ticaret alanı olarak gösterilen parseli olayın kahramanları 2012 yılında plana itiraz etme hakkı olmasına rağmen etmeyerek ‘’ SEHVEN YAPILMIŞ ‘’ diyerek kabul edilmeyecek bahanesi ile 2017 de sanayi alanına, ticari alana ve petrol istasyonu alanına bulundukları makamların psikolojik güçlerini kullanarak çevirmişlerdir. Eski hali Toptan Ticaret Alanı Emsali 0.50 Maksimum Yükseklik 6.50 metre iken;

Yeni RANTSAL DÜZENLEMEDE adacıkların emsalleri 0.75-1.00-1.20 olarak arttırılmış. Aynı zamanda bölgenin siluetini bozacak şekilde yükseklikler 7.50 ile 9.00 metreye yükseltilmiştir.

Kendi tasarruflarıyla farklı kullanım adacıkları oluşturmak için arada yollar bırakmak zorunda kalmışlardır. Yolları terkten dolayı olan kayba karşılık yapılaşma koşullarını artırdık demişlerdir. Yol açma kendi tercihleri ise kaybı da kendileri göğüslemelidirler.

Çevre Şehircilik Bakanlığının 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında 9.2 maddesi sanayi alanları ve 9.2.10 maddesinde “söz konusu alanlarda yapılacak tüm yapılar için bu planın onayından önce mevzuatına uygun olarak onaylanmış imar planlarında belirlenen emsal değerlerin aşılamayacağı” belirtilmiştir.

Yine aynı çevre düzeni planı 9.4.1. maddesin de de onaylı imar planında Küçük Sanayi Sitesi alanı olarak ayrılmış alanlarda onaylı imar planı koşulları geçerlidir. Yoğunluk artırıcı plan değişikliği yapılamaz denmektedir.

Kısacası 2014 de ATIP Tuttuğu seçim vaatlerinin hiç birini yerine getirmeyen, şehrin imarına ve gelişmesine hiçbir katkı sağlamayan Ali Orkun Ercengiz KENDİ GELİŞİM PLANINI rantsal düzenlemeyle uygulamıştır.

Yargı Kararının sonucu ne olursa olsun bu düzenleme vicdanları yaralamıştır.

AŞAĞIDAKİ HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EYT’liler toplandı CHP’den vatanseverler bir bir gidiyor
EYT’liler Burdur’da toplanıyor Gazetelere seçim paketi yok mu?
EYT’lilerin hak kaybı giderilmelidir Sarı Basın Kartı Yönetmeliğine tepki
Dikta zihniyetin hukuk karşısındaki hali perişanı Göreve geldikten 6 ay sonra çatısı çökmüş bir garaj
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.