Yüz Binlerce Emeklilikte Yaşa Takılan
(EYT’li) Hükümete Uyarı Mitingine Hazırlanıyor
AB talimatlarıyla insanımıza mezarda emekliliği layık gören iktidar sahiplerinin emeklilik yaşı yasalarıyla oynamaları sonucu ortaya çıkan toplumsal ucubelerden biri olan, yeterli prim sayısına ulaştığı halde yaştan dolayı emekli olamayıp açlığa, sefalete, zarurete düşen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT’liler), örgütlü mücadelenin tadına tadarak önemli bir toplumsal kitle olarak ayağa kalkma sancıları çekiyorlar. İlk örgütlenme atağında Ankara’da 2010 yılında 13 kişiyle başlayan EYT, bugün yüzbinler olarak hak mücadelesi alanlarına akıyorlar. 10 Şubat 2019 tarihinde Ankara’da güçlü ve ses getiren bir eylemle iktidar sahiplerine seslerini duyurmaya hazırlanıyorlar.
EYT’LİLER HÜKÜMETE UYARI İÇİN
10 ŞUBAT’TA BÜYÜK BİR ANKARA ÇIKARTMASI YAPACAK
Yıllardır hak mücadelesi ve örgütlenme sürecinde olan emeklilik gün sayısını doldurup yaş sınırının altında kaldıkları için emekli olamayan yüz binlerce vatandaş, yeni atağa hazırlanıyorlar. Daha şimdiden önemli bir toplumsal örgütlü güç haline gelen EYT’liler iktidar sahipleri nezdinde de farkedildiler. Hükümet de EYT’lilerle ilgili yasa taslağı çalışması için de olduklarını açıklarken EYT’liler 10 Şubat’ta Ankara’ya güçlü bir çıkartma hazırlığı içindeler.
EYT’LİLER BURDUR’DA TOPLANIYOR
KıvılcımHaber’i arayan Burdur’da EYT’lilerin sorunlarıyla ilgilenen Evrim Yıldırım EYT’lilerin, Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ecz. Ali Orkun Ercengiz’in desteğiyle Belediye Sergi ve Konferans Salonu’nda 27 Ocak Pazar günü saat 14,00’de Ankara hazırlığı için toplanacağını belirtti.
Sosyal medya EYT paylaşımları:
Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e destekleri için teşekkür ederiz. 27.01.2019 Tarihinde Saat 14.00’da Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda EYT MAĞDURLARI için BURDUR-ANTALYA-ISPARTA bir araya geliyoruz. Bir kişiyim ne olacak deme!
SEN YOKSAN BİR KİŞİ EKSİĞİZ