
Her kaplumbağa, kendi tabiatında güzeldir
Yasaklanmış yaban hayvanı ticaretine Antalya’da ağır darbe vuruldu.
Satışı yasak yaban hayvanları ticareti yapan Antalyalı bir şahıs yapılan baskın sonucu yakalandı.

Antalya Güllük Dağı (Termessos) Milli Park Şefliği, bir ihbarı değerlendirerek giriştiği operasyon sonucu, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve CITES sözleşmesi hükümlerince satışı yasak olan 29 adet Singapur Su Kaplumbağası satışı yapan şahsı saptayarak yaptığı operasyon sonucu yakaladı.

Şahıs hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve CITES sözleşmesi hükümlerince 2 bin lira İdari Para Cezası uygulandı ve hayvanlara el konularak Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.
KIRMIZI VE SARI YANAKLI SU KAPLUMBAĞALARI
Tabiata kaçmaları ya da bırakılmaları durumunda yurdumuzdaki su kaplumbağalarının nesillerini tehlikeye atacağından satışı yasaklanan, istilacı tür olan kırmızı ve sarı yanaklı su kaplumbağalarının ithalatının yapılmaması gerektiği TÜBİTAK raporlarında belirtilmiştir.


Ali Orkun Ercengiz’in projeleri
[3d-flip-book mode=”thumbnail-lightbox” urlparam=”fb3d-page”
id=”12858″ title=”false” lightbox=”dark”]
- Kongreden yılan çıktı
- BURDUR’da Hıdırellez coşkusu
- Şeker İş Genel Başkanı Gök: Lobiler bize aba altından sopa gösterdi
- Yazarımız Güzel Sesiyle Uluslararası Altın Safran Festivalinde
- MAKÜFEST’in finalinde Uğur Önür rüzgarı esdi
- MAKÜ’de TÜBİTAK başarısı: 186 öğrenci projesine ödül!
KİTABIM: “ATA ETİ, İTE OTU!”
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]