30 Ağustos 1922’de Büyük devrimci Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan, Büyük Fransız 1789 İhtilali ve Sovyet devriminden sonra dünyayı sarsan 3’ncü büyük devrim olan Türk Devrimi’ni taçlandıran Büyük Taarruz’u 97’nci yılında Edirne’den Kars’a bütün yurtta ve ilimizde coşkuyla, heyecanla kutlandı.

Zafer Bayramı kutlamalarına, Vali Hasan Şıldak, Milletvekili Yasin Uğur, Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı P. Albay Cenk Baburşah, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, İl Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Polat, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Tank Yarbay Gökhan Büber, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlimizde çelenk sunma töreniyle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın makamında tebrikleri kabulüyle sürdü.

Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreninde, Atatürk Anıtına Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı P. Albay Cenk Baburşah, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Daha sonra Valilik Makamında Vali Şıldak, beraberindeki Garnizon Komutanı P. Albay Baburşah ve Belediye Başkanı Ercengiz ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul ettiler.

Tebrikleri müteakiben kutlama programı Cumhuriyet Meydanında kutlama programı ve tören geçişiyle son buldu.

Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı eşliğinde törene katılan vatandaşların, sporcuların, öğrencilerin ve tören birliklerini selamlayarak bayramlarını kutladı.

İstiklal Marşının okundu.

P. Yüzbaşı Cenk Er Uysal günün anlan ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Fatma Karaca tarafından şiir okundu.

Program tören geçişi ile son buldu.

Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, ‪bu cehennem, bu cennet bizim. ‪Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu bu davet bizim

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.