5 internet sitesine erişim engeli

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine, Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği’nce, kendisini “mehdi” ve “resul” ilan eden sözde peygamber İskender Evrenesoğlu’na ait 5 internet sitesine erişim engeli getirildi. Hâkimlik, söz konusu Kur’an-ı Kerim meal ve tefsir sitelerinin İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğuna hükmetti.

Laiklikten bir kere uzaklaşılıp dinci bir sürece girilince işin ucunun açık olduğu ve fundamentalist (köktendinci) çetelerin mantar gibi patlayacağına, belli bir aşamadan sonra da kontrol altına almanın zorlaşacağına canlı bir örnek olan İskender Evrenesoğlu’nun propaganda sitelerinin erişime kapatılması kamuoyuna bomba gibi düştü.

Ulusal Kanal’ın AA’ya dayandırdığı haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı talep etti. Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği, kendisini “mehdi” ve “resul” ilan eden sözde peygamber İskender Evrenesoğlu’na ait 5 internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi.

Evrenesoğlu’na ait olduğu belirlenen Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan internet sitelerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca yapılan inceleme sonunda “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğu” saptandı.

Kurul, sakıncalı meal ve tefsir yayınlarının erişiminin engellenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na talepte bulundu.

Talebi değerlendiren Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği, ilgili kanun maddesi gereğince söz konusu sitelerin İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğuna hükmederek, sitelerin erişimini engelledi.

İskender Evrenesoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve peygamber olduğunu, “Risalet Nurları” isimli kitabın ise vahiy yoluyla Allah tarafından yazdırıldığını iddia ediyor.

AŞAĞIDAKİ HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EYT’liler toplandı CHP’den vatanseverler bir bir gidiyor
EYT’liler Burdur’da toplanıyor Gazetelere seçim paketi yok mu?
EYT’lilerin hak kaybı giderilmelidir Sarı Basın Kartı Yönetmeliğine tepki
Dikta zihniyetin hukuk karşısındaki hali perişanı Göreve geldikten 6 ay sonra çatısı çökmüş bir garaj
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.