
26 Haziran 2021 Antalya Atılım Toplantısı’nda konuşan bir partilinin deyişiyle Vatan Partisi’ni “hem heyecanlandıran, hem de coşturan”, üyelerin, partinin “potansiyelini gerçekten görmelerini sağlayan bir enerji de veren”, üyelerin üzerindeki “atıllığın bir anda geçmesini sağlayan” Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanı, inşaat mühendisi ve iş insanı Serdar Üsküplü, KıvılcımHaber’e konuştu. 2023’te Meclis’e girme menzilinin gerçekçiliğini sorduğumuz, Antalya Vatan Partisi’nde fırtına yaratan Başkan Üsküplü, hayli iddialı konuştu.
Söyleşimize kısa özgeçmişini anlatarak başlayan Başkan Üsküplü, 1978’de İstanbul’da doğduğunu, Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu bir İnşaat Mühendisi olduğunu, 1995 yılında genç yaşta İşçi Partisi’ne üye olduğunu belirterek, “O zamandan bu yana Vatan Partisi’nde görev yapmaya devam ediyorum” dedi.
VATAN PARTİSİ’NİN MÜCADELESİ, 2014 YILINDAN BERİ YAŞADIĞIMIZ DEVRİM SÜRECİNİ YARATTI
“Pankartlara da yansımış. 2023 yılında Vatan Partisi’ne Meclis gözüküyor gibi. Bu konudan biraz bahsedebilir misiniz?” şeklindeki sorumuzu şöyle cevaplandırdı:
“Vatan Partisi’nin zamanı geldi. Bakın 2014 yılından beri Türkiye’de çok hızlı bir değişim sürecini görüyoruz. Türkiye 2014 yılından beri Atlantik zincirlerinden kurtuluyor. PKK’ya karşı kararlılıkla mücadele ediyor, ordumuz, polisimiz. FETÖ Gladyosu ezildi. Türkiye-Amerika bağları kopuyor. Küçük Amerika sistemi yıkılıyor. Bunların tamamı Vatan Partisi’nin başarıları sonucu olmuştur. 2014 yılında Silivri duvarlarını yıkmamızla beraber aslında Türkiye’nin aslında tarihini değiştirmiş olduk. Ve önümüz aydınlıktır.”
MERKEZİNDE VATAN PARTİSİ’NİN YER ALDIĞI TÜRKİYE İTTİFAKI TEK YOLDUR
“Bugün önümüzdeki süreçte Türkiye’nin ihtiyacı bir milli hükümetin kurulması, milli hükümet içinde merkezinde Vatan Partisi’nin bulunduğu bir Türkiye İttifakı şarttır” diyen Başkan Üsküplü, “İşte 2023 yılında Meclis’e girerek, Meclis’e girecek kuvveti yaratarak Türkiye İttifakı’nın da merkezinde olacak, lokomotifi olacak” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ, 2023’TE MECLİS’E GİRMEK”
Ülkemizin biricik çözümünün bugün Atlantik’ten kopmak, ABD zincirlerinden kurtulmak, “kendi ayakları üzerinde durabilen”, “bağımsız”, “başı dik bir devlet” olmak, “Üretim devrimini gerçekleştirmek”, “güvenlik alanındaki geçtiğimiz yıllardaki büyük atılımını tamamlamak”, “yani PKK’yı tamamen yok etmek” olduğunun altını çizen Serdar Üsküplü, “İşte bunların hepsini gerçekleştirmek için Türkiye’ye Vatan Partisi gerek. Biz de Antalya’da, bu güzel Antalya’da bu Vatan Partisi atılımını gerçekleştirmek üzere görev almış bulunmaktayız. Hedefimiz 2023’te Meclis’e girmek. Bu hedef gerçekçidir. Bugünden çalışmaya başlıyoruz. Seçimlere 722 gün kaldı. Bakın sayacımızı bugünden itibaren koyuyoruz. Demek ki önümüzde köylere gidecek, çiftçilere gidecek, üreticiye gidecek, esnafa gidecek 722 gün var” değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Üsküplü şu görüşlere yer verdi.
“Bugün aslında bir planlama toplantısı yapıyoruz. Önümüzdeki süreci planlayacağız. Nasıl mücadele edeceğimizi, ne yapacağımızı, nasıl örgütleneceğimizi, hangi binaları kuracağımızı burada değerli üyelerimizle beraber tartışacağız. Ve 2023 yılı için hazır bir halde, irademizi bilemiş bir halde salondan ayrılacağız.”
Başkan Üsküplü, “Geçtiğimiz süreci dikkate alırsak Vatan Partisi’nin oy oranı belli. Mevcut Siyasal Partiler Yasası çerçevesinde 2023 Meclis’e girmek gerçekçi bir plan mıdır?” şeklindeki sorumuzu ise şöyle cevaplandırdı:
VATAN PARTİSİ, OY ORANININ ÇOK ÖTESİNDE BİR ETKİYE SAHİPTİR
“Vatan Partisi, oy oranının çok ötesinde bir siyasi etkiye sahip. Bunu herkes kabul ediyor. Hatta bugün bizim karşıtımız olan, Türkiye’ye düşman olan kuvvetlere bile baktığınız zaman, Sayın Meral Akşener, Sayın Ahmet Davutoğlu’na baktığınızda onlar bile “Türkiye’yi Vatan Partisi yönetiyor” diyorlar. Tabii Türkiye’yi biz yönetmiyoruz. Ancak Vatan Partisi’nin politikaları, Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in öngörüleri bugün Türkiye’nin siyaset belirlenmesinde, Türk devletinin siyasetlerinin oluşmasında çok önemli bir katkıda bulunuyor. Hatırlarsanız –bunu tüm Türk milleti de bilir- 50 yıldır Amerikan emperyalizmine karşı mücadele eden parti Vatan Partisi’dir. Bugün, Amerika’nın bölücü olduğu, terörün arkasındaki kuvvet olduğunu bilmeyen bir vatandaşımız kalmamıştır. Bu Vatan Partisi’nin başarısıdır. Yine PKK’ya karşı kararlılıkla mücadele eden parti Vatan Partisi’dir. Bugün PKK’ya karşı kararlı mücadele devletimizin temel politikası halindedir. FETÖ’ye karşı 30 yıldır mücadele eden partidir Vatan Partisi. Bugün FETÖ’ye karşı mücadelede başarılı hamleler yapılmış, FETM Gladyosu Türkiye’de ezilmiştir. Bakın Türkiye’de Vatan Partisi iktidara bile gelmeden, hatta daha Meclis’e bile girmeden siyaset belirleyen, gündem belirleyen, Türkiye’ye yön veren, Türkiye’nin önünü açan politikalar üretmiştir. Gerçekçidir, çünkü önümüzdeki süreçte birdenbire kitleselleşeceğimiz ve büyüyeceğimiz, Vatan Partisi’ne karşı çok yoğun bir ilginin oluşacağı günler var. Bunları hep birlikte göreceğiz ve izleyeceğiz. Ayrıca yeni sistemde, yani Cumhurbaşkanlığı Sisteminde diğer sistemden farklı olarak hiçbir partinin tek başına iktidara gelmesi mümkün değil. Önümüzdeki süreç yine geçtiğimiz dönem gibi ittifakların önemli olduğu, ittifakların seçime girdiği bir süreç olacaktır. Vatan Partisi bütün milli kuvvetlere bir Türkiye İttifakı’nda buluşmaya davet etmiştir. Türkiye’yi iki kutba ayırmanın, bölmenin anlamı yoktur. Kalbi Türkiye için çarpan bütün kuvvetlerin FETÖ’ye karşı mücadelede, PKK’ya karşı mücadelede, emperyalizme karşı mücadelede birleşen bütün kuvvetlerin bir Türkiye İttifakı’nda biraraya gelme zamanı doğmuştur. İşte Vatan Partisi, o ittifakın temel gücüdür, lokomotifidir. Bize düşen Vatan Partisi’ni büyütmek, bu ittifakı gerçekleştirmek, gerçek hale getirmektir.”
ANTALYA’NIN, TOROSLARIN YİĞİTLERİNİ VATAN PARTİSİ’NE ÇAĞIRIYORUZ
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, Antalya halkına son bir mesajının olup olmadığı sorumuzu, “Antalya’nın yiğitlerini Vatan Partisi’ne çağırıyoruz. Torosların yiğitlerini Vatan Partisi’ne çağırıyoruz. Serik’in pehlivanlarını Vatan Partisi’ne çağırıyoruz. Alanya’nın üreticisini, Kaş’ın turizmcisini, işçiyi, köylüyü, emekçiyi, öğrenciyi Vatan Partisi’ne çağırıyoruz. Vatan Partisi bizlerin, sizlerin kuvvetiyle büyüyecek ve iktidara yerleşecektir” şeklinde cevapladı.


- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor
- GÜNAH HARİTAMIZ
- Antalya Valiliği Mermerli Plajı Restorasyon İhalesinde skandallar bitmek bilmiyor