Başkan Ercengiz “Hodri Meydan” dedi

Yerel seçimler yaklaştıkça tansiyon ve gerilim de artmaya başladı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz canlı yayın konuğu olarak katıldığı Gündem Özel programında eleştirilere cevap verebilmenin en iyi yolunun diğer parti adayları ile birlikte canlı yayına çıkmak olduğunu belirterek, ‘ben şu anda 5 yıldır icracıyım. Kimilerine göre eksiğim olabilir ama ben doğru yaptığıma inanıyorum. Aday arkadaşımız gelsin, benden hesap sorsun, vatandaşımız da bizi canlı yayında izlesin. Fakat aday arkadaşımız da dersine çalışsın gelsin, ben de ona sorular soracağım. Hodri meydan diyorum” sözleriyle diğer adayları canlı yayına davet etti.

Kanal 15 televizyonunda Bilal Karasakal’ın hazırladığı Gündem Özel programının konuğu olan Belediye Başkanı Ercengiz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Dergi Ayrıntı sahibi Gazeteci Cemalettin Bektaş’ın sorularını cevapladı.

KAMUOYUNDA PERFORMANSI YÜKSEK DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Gündem Özel programında kamuoyunda yüksek performansı sebebiyle takdir toplayan Belediye Başkan Ali Orkun Ercengiz, 2014-2019 yılları içerisinde yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Kimileri “başarısızlığını ilan etti” diye karalama kampanyası başlatsa da icraatları hakkında, ”2014-2019, Yerel yöneticiler açısından zor bir dönemdi. Bu dönemde biz gayet iyi bir performans gösterdik. Burdur Belediyesi bir yandan tasarruf etti. Borç öderken de yatırım yaptı. Envanterini, makine parkını güçlendirdi. Halka hizmette çıtasını yükseltirken sosyal hayattan vatandaşı geri koymadı. Örneğin, bir kapalı durak projesinin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu gördük. Derdimiz şu hayatını betonla değil, mutlu edecek güzelliklerle yapacağımızı söylemiştik. 5 yıldır bunun takipçisi olduk” değerlendirmesi yaptı.

HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜM YOK!           

Belediyenin borçları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in konuşmasının satırbaşları şöyle:

54 MİLYON BORCUN 40 MİLYONU ÖDENDİ; BİR YANDAN DA YATIRIM YAPILDI

“Belediye’nin borcu 54 milyon 317 devir borç, ödenen 39 milyon 980, kalan borç 23 milyon 716, kasadaki mevduatımız da 13 milyon 722 bin lira. Burdur Belediyesi olarak şu anda bizim yaklaşık 23 milyon liralık bir borcumuz var. Şirketlerimiz düze çıkardık. Günü gelmiş ya da geride olan bir borcu yok. Akaryakıt istasyonlarımızın deposu dolu…

“Diğer alanlarımızı yeniledik. Bimtaş göl tesisleri sıfırdan yapıldı. Otelimize bakım yapıldı. Susamlık baştan aşağıya yenilendi. İstasyon Parkı sil baştan Burdur’a kazandırdık. Burdur Belediyesi’nin kültürel ve sosyal faaliyetleri büyük bir bölümünü muhtarlarımızla birlikte yaptık. 

İCRAATLAR HAKKINDA ŞAİBE UYANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

AMA ESKİ DÖNEMDEN KALMA MAHKEMEDEKİ 1 TRİLYON 700 BİN LİRANIN HESABI VERİLEMİYOR

Bu faaliyetlerle ilgili toplumda infial yaratma, şüphe yaratma adına bazı şeyler dillendirilmeye çalışıldı. “Bizi bir takım şeylerle suçlayanlar hala şu soruya cevap veremedi. O sosyal medya üzerinden yazıp çizmek çok kolay ama biz ciddiyet isteriz. Sayıştay Başkanlığı’nın Burdur Belediyesi için yaptığı denetimin neticesinde 1 Ocak 2014 – 31 Mart 2014 aylık periyotta Şenlikler adı altında kullanıldığı iddia edilen 1 milyon 721 bin 997 TL 46 Krş. ve bu tutarın şenlikler adı altında kullanıldığına dair hiçbir kanıtlayıcı belge olmadığı ibaresi açıklanamadı. Bu rapor kamuya açıktır herkes internetten girip bakabilir.

GEÇMİŞ DÖNEMDE YAPILANLAR ORTADADIR.

50 TRİLYONLUK BORCU BIRAKIRKEN GÖNLÜNÜZ RAHAT MIDIR?

“Et ve süt üreticisine destek olduk. Bu kararlar alınırken siyaseten çıkar sağlamaya çalışmak kimseye yarar sağlamayacaktır. Sırf muhalefet etmek için ortada rant varmış gibi bir bardak suda fırtına koparanlar halkımıza tarafından itibar edilmemektedir. Dün ne dediysek, nasıl yaşadıysak bugün de o şekilde yaşıyor ve ömrümüz olduğu sürece de onurlu bir biçimde yaşamaya devam edeceğiz. Bu mevki ve makamların geçici olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadan gözden ve gönülden düşememek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bize, olmayan hesabı sormaya çalışanlara cevabımız şudur; 10 yıl boyunca gerek şirket yönetiminde gerekse belediye olarak kentimize yapılan yatırımlardan gönlünüz rahat mıdır? 50.000.000 TL’nin üzerinde bir borçlanmayı bırakırken yaptıklarınız ortadadır. Değerlendirmeyi çok değerli halkımız yapacaktır. 5 yıldır çalmadan çırpmadan kuruşuna kadar hesap verebileceğimiz belediyecilik anlayışını tüm değerli Burdur halkımızın gözü önünde yapmaya devam edeceğiz.”

Başkan Ercengiz, Belediye borçları ve otogar süreci, katı atık bertaraf tesisi ve kentsel dönüşüm projeleri gibi konuları da canlı yayında değerlendirdi.

Otogar sürecini değerlendiren Başkan Ercengiz, “garajı fonksiyonel olarak ayıracağız. Garaj içerisinde vatandaşımız neye ihtiyacı varsa bulabilecek. 40-50 gün sonra yeniden kullanılabilir hale getirebilir olacak” bilgisi verdi.

TOKİ kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada ise “iki noktada kentsel dönüşüm projesi var. İkisinde de Burdur Belediyesi başından beri yapılsın diye çırpınmış, direnmiştir. Burdur Belediyesi bu işin her yerinde var. Burdur belediyesi bu projenin başlanmasında baş aktör. Neden? Biz dedik ki insanca yaşasın insanlarımız dedik. 9 bin m2 hibe kararını Meclis kararını henüz almamıştık. Önümüzdeki çarşamba alacağız. Her şey bitti ama art niyetli olup Meclis kararını almazsak bütün proje çöpe gider” dedi.

AŞAĞIDAKİ HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EYT’liler toplandı CHP’den vatanseverler bir bir gidiyor
EYT’liler Burdur’da toplanıyor Gazetelere seçim paketi yok mu?
EYT’lilerin hak kaybı giderilmelidir Sarı Basın Kartı Yönetmeliğine tepki
Dikta zihniyetin hukuk karşısındaki hali perişanı Göreve geldikten 6 ay sonra çatısı çökmüş bir garaj
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.