Danıştay’ın Andımız kararına toplumun çeşitli kesimlerinden tepki

Danıştay 8’nci Dairesi’nin ilkokullarımızda yeniden okutulmasını öngören Andımız kararı, toplumun çeşitli kesimlerinde farklı tepkilere sebep oldu. Kimisini üzdü; “eyvah, geri dönüş mü var?” telaşına sürükledi; kimisini ve çoğunluğu da sevinçten çılgına döndürdü, okullarımızda yeniden Andımız yankılanacak diye!

KıvılcımHaber okuyucu ve izleyicileri için sosyal medya üzerinden, İlber Ortaylı’nın kaldırılmasını “küstahlık” olarak değerlendirdiği Andımız kararına tepkileri derledik.

Adalet Bakanı’ndan tepki

Danıştay 8. Dairesi’nin ‘Andımız’ ile ilgili kararına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den tepki geldi

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından okunan “Andımız”ı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmişti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Danıştay’ın kararına tepki gösterdi.

ADALET BAKANI’NDAN DANIŞTAY’A TEPKİ

Abdulhamit Gül, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Yargı kararları ihtilaf çıkarmaz, ihtilafları giderir. Bunun yolu Anayasa’ya sadakatten, her organın kendi meşru sınırları içinde kalmasından geçer. Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz ve idarenin yerine geçerek karar veremez. Bir yürütme tasarrufunun bilimsel temelini sorgulamak da yargının anayasal konumunu, kabiliyetini aşar. Adeta idarenin yerine geçerek işlem tesis eden Danıştay 8. Dairesi’nin öğrenci andına ilişkin kararı, maalesef bu ölçüleri karşılamaktan uzak kalmıştır” dedi.

“Kendisini yürütmenin yerine koymuş; yürütmenin takdir hakkını yok saymış ve dahası bu yetkiyi bizzat kullanmış” olan Danıştay’ın Andımız kararı eski Adalet bakanı Bozdağ’ı da çok üzmüş!

”Öğrenci andı kararı” ile Danıştay 8. Dairesi;

-hukuka uygunluk denetiminin sınırlarını aşmış,

-kendisini yürütmenin yerine koymuş,

-yürütmenin takdir hakkını yok saymış,

-dahası yürütmenin takdir yetkisini bizzat kullanmıştır.

Kısaca; anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir.

Hakkı Erman Engincan ve TGB üzerinden toplumun tepkisi

Danıştay 8. Dairesi hukuksuz kararı iptal etti.

Şimdi Bütün Türkiye’de Andımızı daha gür söyleyeceğiz!

Rahatsız olanlara da sözümüz: Pensilvanya’ya kaçsanız dahi sesimizi duyacaksınız!

TaLeBe

Kurulduğumuz gün ilk işimiz Ata’mızın huzuruna çıkmak oldu. O’nun huzurunda #ANDIMIZ ‘ı okuduk. Bugün #AndımızYeniden okullarda okutuluyor.

Hiç susmadık. Daha çok haykırdık. Mücadele ettik.

“Açtığı yolda, gösterdiği hedefe” koştuk.

Andımız bizimdir!

Yarın sabah üniversitelerde ve liselerde Andımızı zaferin coşkusuyla okuyacağız.

Koncuk: Şimdi görelim kim ne kadar yerli ve milli!

Genel Başkanlığım döneminde Türk Eğitim Sen olarak açtığımız davayı kazandık. Danıştay ANDIMIZIN okullarda okunması gerektiğine karar verdi. Şimdi görelim, kim ne kadar yerli, ne kadar milli?

Levent Piriştina

Danıştay’dan Öğrenci Andımız için “yeniden okunsun” kararı çıktı. Mahkeme kararına uygulanırsa okuyarak büyüdüğümüz andımız tekrar okullarda yankılanacak.

Bizim Vekil Mehmet Göker, Balbay yöntemi üzerinden esprili yaklaşmış!

Be-kir’li okumak sana düşmez zaten ne diyor andımız “Türk’üm doğruyum”

Prof. Dr. Ümit Özdağ

‏Bozdağ sen FETÖ’ işbirlikçiliğinin hesabını ver önce. Sen okuma bu andı. Ne Türk’ün ne doğru. Çalışkanlığın ise FETÖ için

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.