Devasa Korona karantinası

Bir şahısta yeni tip Koronavirüs (Kovid19) vakası bulununca umreden dönen vatandaşlar karantina altına alındı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya’daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı açıklamada umreden dönen vatandaşların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve yurtlarda karantinaya alındığını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların 14 günlük karantina süreci başladığını, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı öğrenci yurtlarına yerleştirildiklerini belirtti.      

Açıklamada, “Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır” ifadesi kullanıldı.

Ankara’daki yurtlara Şehit Özel Harekât’a 2064, Milli İrade’ye 1880, Gölbaşı’na 1448 olmak üzere toplam 5 bin 392 kişi, Konya’daki yurtlarda Tahir Büyükkörükçü’ye 2228, Kutalmışoğlu’na 2710 olmak üzere toplam 4 bin 938 vatandaş yerleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son bir hafta içinde umreden dönen vatandaşlardan birisinin testi pozitif çıktığını, kesinlikle 14 kuralına uyulmasını istedi.

Kalın, Twitter hesabından, “umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Korona’ya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir” paylaşımında bulundu.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.