Salda Gölü çevresinde 300 bin m2’lik Millet Bahçesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yeşilova’daki Türkiye’nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü’nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Burdur Valiliği tarafından Salda Gölü’nde birlikte yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Salda Gölü çevresine Millet Bahçesi yapılacağını belirtti.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü paylaşımına göre, Bakan kurum, Salda Gölü’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin şu an itibarıyla yaklaşık 78 bin kilometrekarelik Özel Çevre Koruma Bölgesi bulunmakta. Hedefimiz 2023 yılında bu alanı 156 bin kilometrekareye çıkarmak. Bu yıl 500 bin kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü’nü de Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edeceğiz. Burada yapacağımız düzenleme ile bölgenin istihdamını artıracağız. Doğayı, canlıları, bitkileri korumak adına, gelecek nesillere de korunmuş olarak aktarmak adına çok önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

SALDA GÖLÜ ÇEVRESİNDE

300 BİN M2’LİK ALANDA SALDA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Salda Gölü’nün 185 metre derinliği ile ülkemizde ilklerin arasında yer aldığını belirten Bakan Kurum, “sadece yaz aylarında değil kış aylarında da Salda Kayak Merkezi dikkati çeken bir doğa harikası. Turkuaz suyu, bembeyaz kumsalı ile dünyada eşine nadir rastlanılan bir bölge. Dün Cumhurbaşkanı’mızın açıkladığı manifesto çerçevesinde çevreyi, şehirlerimizi korumak adına burayı Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edeceğiz. Salda Gölü çevresine 300 bin m2’lik alanı Salda Millet Bahçesi yapacağız ve bu da bir ilk olacak” diye konuştu.

Gelen turistlerin Salda Gölü Millet Bahçesi’ne yapılacak olan otoparka araçlarını parkedeceklerini belirten Bakan Kurum sözlerine, “geliş gidiş yollarını daha iyi şartlar altında yapmak suretiyle bu bölgeye gelen vatandaşımızın bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş ve bisiklet yollarında, gezinti alanlarında gezmesini sağlayacak birçok düzenlemeyi de bu proje kapsamında yapmış olacağız” diye son verdi.

AŞAĞIDAKİ HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EYT’liler toplandı CHP’den vatanseverler bir bir gidiyor
EYT’liler Burdur’da toplanıyor Gazetelere seçim paketi yok mu?
EYT’lilerin hak kaybı giderilmelidir Sarı Basın Kartı Yönetmeliğine tepki
Dikta zihniyetin hukuk karşısındaki hali perişanı Göreve geldikten 6 ay sonra çatısı çökmüş bir garaj
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.