Sınırda kırmızı alarm! Asker ‘vur’ emrini bekliyor

Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG’li teröristleri işgal ettiği bölgelerden temizlemek için operasyon hazırlıklarını tamamlayan Mehmetçik, eli tetikte Ankara’dan gelecek ‘vur’ emrini bekliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK’nın) Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla büyük darbe alan ve hezimete uğrayan PKK/YPG teröristlerini, Mehmetçiğin Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon hazırlıklarında son noktaya gelinmesi panik ve korku sardı. Operasyon için gün sayılırken telaşlanan ve zaman kazanma taktiği izleyen ABD’nin eş zamanlı olarak Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey aceleyle Ankara’ya gelirken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Kenneth McKenzie Fırat’ın doğusunda PKK/PYD yöneticileri ile bir araya geld. 

Zeytin Dalı Operasyonunda 57 günde içinde 4 bin 585 teröristi yokedilen PKK/YPG, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK’nın) yapacağı muhtemel Fırat’ın doğusu operasyonunda çaresiz kaldıkları hava harekâtından kurtulmak umuduyla işgalleri altındaki Ayn İsa, Haseke, Tel Abyad ve Ayn el Arap gibi bölgelerde siperler kazdıkları, birkaç noktadan çıkışı bulunan tüneller kazdıkları belirlendi.  

Aydınlık’ın Sabah Gazetesi’nden Sırrıberk Arslan’a dayandırdığı haberine göre, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Harekâtı ile Kandil’e ilerleyen Mehmetçik, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’yi Fırat’ın doğusundan temizlemek için Ankara’dan gelecek emri bekliyor.

ASKER KIRMIZI ALARMDA

Mehmetçik, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşındaki Tel Abyad ve Ceylanpınar’ın karşındaki Resulayn ile Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu, Suriye’nin Kamışlı kentinde bulunan PKK/PYD’li terörist hedeflere karşı sınır hattında 24 saat elleri tetikte nöbet tutuyor. Sabah’ın edindiği bilgiye göre harekâtta ilk derinlik hedefi 40 kilometre ve ilk hedef ise Tel Abyad ve Resulayn. Havadan ve karadan vurulacak hedeflerden sonra Mehmetçik noktasal operasyonlar ile Tel Abyad ve Resul Ayn’dan sonra Kobani’ye girecek. O da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile Afrin’in, Kobani kantonundan koparılması gibi; bu iki bölgeden yapılacak operasyon da Kobani’yi doğudaki Cezire kantonundan koparmış olacak. Böylece Türkiye, Suriye sahasındaki hâkimiyetini artırarak Rakka’ya kadar da coğrafi üstünlüğü ele geçirmiş ve PKK/YPG bütünlüğünü parçalamış olacak.

150 HEDEF NOKTA ATIŞIYLA VURULACAK

MİT ve askeri istihbarat uzmanları 6 aydan bu yana Fırat’ın doğusundaki kritik noktalar üzerinde çalıştı. İnsansız hava aracı (İHA ) ve yerel istihbarat ile yakalanıp/teslim olan teröristlerin harita üzerinde verdiği istihbaratla tespit edilen PKK/ YPG gruplarının mevzilendiği 150 civarında nokta belirlenmiş durumda. Harekât ‘noktasal vuruşlarla’ başlayacak ve önceden belirlenen teröristlere ait hedefler havadan savaş uçaklarıyla, karadan Obüs atışlarıyla vurulacak. Fırat’ın doğusu diye tarif edilen, 500 kilometreden daha fazla uzunluğu olan sınır hattı, TSK’nın hedef alanında olacak.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.