
Cumhuriyet Halk Partili (CHP’li) Milletvekili Burhanettin Bulut, 1 Ocak – 13 Mayıs günleri arasında 4 ayda icra ve iflas dairelerine toplam 3 milyon 664 bin yeni dosyanın geldiğini belirterek, yeni gelen dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,1 oranında arttığını kaydetti.
Ülkemiz ciddi bir ekonomik kriz içinden geçmektedir.
Zamlar sağanak halinde gelmektedir.
Hükümet, hayat pahalılığında kontrolü kaybetmiş durumdadır.
İflaslar iflasları izlemekte, işsizlik çığ gibi büyümektedir.
Bu kapsamda CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, icra ve iflas dairelerine gelen dosya sayısındaki artışa dikkat çekerek, borçlu vatandaş sayısındaki artışa ilişkin yaptığı basın açıklamasında, AK parti Hükümeti’ne yüklendi.
BULUT: “BORCUNUN ANAPARASINI ÖDEYEMEYEN
VATANDAŞ, YILIN İLK 3 AYINDA BANKALARA 36,5 MİLYAR LİRA FAİZ ÖDEDİ”
Adana Lider Gazetesinin haberine göre, CHP’li Bulut, yurttaşın bankalara, finansman şirketlerin ve TOKİ’ye olan borcunun 1 trilyon 173 milyar liraya yükseldiğini belirtti. Bulut, “Vatandaş anaparayı bile ödeyemiyor; faize çalışıyor. Bankalara yılın ilk 3 aylık döneminde ödenen faiz tutarı 36,5 milyar TL” dedi.
“Vatandaşın borcu dağları aştı. Bireylerin bankalara, finansman şirketlerine (konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı) ve TOKİ’ye borcu 6 Mayıs itibariyle 1 trilyon 173 milyar liraya yükseldi” diyen Vekil Bulut, “Vatandaşların varlık yönetim şirketlerine 30,7 milyar, TOKİ’ye ise 27 milyar lira borcu bulunuyor. Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları ise 27,6 milyar lira. Vatandaş anaparayı bıraktı, borcun faizine çalışıyor. Tüketici kredileri ve kredi kartları için bu yıl ocak-mart döneminde bankalara ödenen faiz 36,5 milyar lira.” dedi.
Bulut açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
“4.5 AYDA 3 MİLYON 664 BİN İCRA DOSYASI”
“1 Ocak – 13 Mayıs günleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 3 milyon 664 bin yeni dosyanın geldiğini kaydeden Bulut, yeni gelen dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,1 oranında arttığını belirtti.”
Milletvekili Bulut sözlerine, “icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısının 13 Mayıs itibariyle 23 milyon 459 bine çıktığını belirtti.” diye son verdi.
- AK Parti Hükümeti Çayırhan işçilerini kandıramadı
- İŞKUR gençlik Programı
- DENEME- Suriye meselesi- Suriye’de gerçekte ne oldu?
- “Dijital dünya çocukları ‘ev genci’ yapıyor”
- ‘İŞKUR Gençlik Programı’ protokolü imzalandı
- Turistik tarihi Likya Yolu ranta kurban edilme tehlikesi devam ediyor
- Gazze, Gazzelilerindir
- Şeytanı kıskandıracak oyun: Motosiklet Kazası İhbarının Enteresan Sonu