Çalışmalarımız, Karamanlı’yı bir cazibe merkezi haline getirdi

Burdur İnternet Gazetecileri Derneği (BİGAD), Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’na makamında “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Yapılan kısa söyleşide Başkan Selimoğlu, ilçesinin sorunlarından ve yaptıklarından bahsetti. Başkan Selimoğlu, “çalışmalarımız, Karamanlı’yı cazibe merkezi haline getirdi” dedi.

İşte Başkan Selimoğlu’nun anlattıkları!

Birinci dönemimizde alt yapı çalışmalarına başlamıştık, kanalizasyon, yağmur suyu drenaj gibi… Bu tür çalışmaların siyasi olarak zarar getireceği söylense de bizim burada tam tersi oldu, ilçe halkı bana büyük bir destek vererek onore etti. Bu durum ise bizim sorumluluğumuzu ve yükümüzü artırdı.

Başta gelen ilçe sorunu yol çalışmalarının bir an önce bitirilmesidir. Altyapı çalışmalarında artık sona gelindi. Altyapı çalışmalarının devamı olarak yol çalışması da bir altyapı çalışmasıdır, devam ediyor. İhale aşamasında olan yol sorunu inşallah kış girmeden birkaç ay içerisinde halledilecek.

Bir başka acil sorun ve sıkıntımız kent içi besihanelerdir. Besihaneler halkı gittikçe daha fazla rahatsız etmeye başladı. Bir birlerini hakkında şikâyetler sözkonusu oluyor. Bu sebeple besicilerimizle birlikte bir besicilik alanı çalışmalarımız sürüyor. Besicilerimizle yakında biraraya gelerek arazi alımı ve inşaatları için görüş alışıverişinde bulunacağız.

Mermercilik belediyeye gelir kaynağı olmasından önce ilçe ve çevre halkına büyük katkı sağladı. Karamanlı halkı çevre ilçelere rağmen çok çalışkandır. Halkımız besiciliğini yapar. Mermer ocağında çalışır. Tarımını yapar. Çalışkandır. Ben mermer ocaklarına ilçe ve çevre halkına istihdam sağlamasındaki önemi açısından bakıyorum. Belediye’nin ise mermer maden payları var. Satış tutarı üzerinden ödeme yapıyorlar. Bunun haricinde mermer atığı dediğimiz taşlar belediyemizin taş kırma atölyesinde kum haline getirilerek ilçemize katkı sağlıyor.

Tarıma büyük önem veriyoruz. Bu bizim seçim vaatlerimizin de arasındadır. Biz Karamanlı’ya önümüzdeki üç yılda mısır slacından marka üreten bir ilçeyiz. Yani mısır slacı dendiğinde Karamanlı akla gelir. Deyim yerindeyse borsasını oluşturacak, çevrede fiyatları belirleyebilecek seviyeye ve duruma getirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında yoncacıları geliştirmek istiyoruz. Burada hazır yem değil kendi ürettiğim iz yemi kullanacağız. Kendi mısırımızı, yoncamızı kendimiz ekip biçeceğiz, yem sorununu üreterek halledeceğiz. Biz Karamanlı’yı hem slacta hem de yonca da üreten bir yer haline getireceğiz. Belediye olarak bu konuda desteğimiz nedir? Sulama Birliği bizde. Şimdi 1502 no.lu Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk. Ben de yönetimdeyim.  TKDK hibeleriyle slac ekipman tarım aleti, iki tane slac sarma makinesi aldık. Bilinçli tarım yapmak istiyoruz. Bu yıl geçiş dönemindeyiz. Ama gelecek yıl daha iyi olacak.

Belediyemizin bir başka çalışması gezen tavuk yumurtası.

Vatandaşlarımız tarıma, yoncacılığa, slaccılığa eğiliyorlar. Bu sebeple Karamanlı son zamanda belli bir göç aldı. Dışardan aileler geliyor. Birinci etap toplu konutları teslim etmiştik. Şu anda 385 konut daha yapılıyor. Ayrıca 125 konutluk bir yerimiz daha var. 350’nin üzerinde müracaatımız var. Bu bile Karamanlı’ya bir dönüşün göstergesidir. Çalışmalarımız doğrultusunda Karamanlı bir cazibe merkezi haline geliyor. Yol üzerinde de bir planlamamız var. >Ziraat Odası aracılığı ile yöresel ürün çadırı kurduk.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.