Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur’da kritik açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin seçim çalışmaları kapsamında bugün geldiği ve partisince düzenlenen mitingde konuştuğu Burdur’da kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, S400’ler, Salda Gölü Millet Bahçesi ve tanzim satışlarla ilgili sert mesajlar verdi.

Burdur’u hizmetleriyle ileriye taşıdıklarını, Burdur’a 9 katrilyon yatırım yaptıklarını, Bucak ve Gölhisar’a gençlik merkezleri inşa ettiklerini, devlet hastanesi yanında millet bahçesi de yapacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı güftesi de okudu.

Önceki haftalarda Şehircilik Bakanı’nın Burdur ziyareti sırasında açıkladığı ve sert tepkiler toplayan Salda Gölü’ne 300 dönümlük alanda Millet Bahçesi yapacaklarını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salda Gölü’nü Çevre Koruma Bölgesi ilan ediyoruz. Kıyısına da millet bahçesi yapıyoruz. Bu belediyelerin değil, hükümet olarak bizim icraatımız” dedi.

Öte yandan Antalya- Isparta- Burdur- Eskişehir Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattıyla ilgili ETÜD çalışmasını bu yıl tamamlayacaklarını, Afyon-Denizli-Burdur demiryolu hattını yerli milli yazılımla sinyalli hale getireceklerini, Burdur Gölü’nü takviye etmek için Büyük Menderes Nehri kaynaklarından su vereceklerini ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “bizde kula kulluk yok. Sadece Allah’a kulluk var. Sizin 31 Mart’ta sorunlarını çözemeyen bu zihniyeti tasfiye edeceğinize inanıyorum. Burdurlu çiftçilerimize 1,1 katrilyon tarımsal destek verdik. Burdurlu İş insanlarımıza 1,5 katrilyon destek sağmadık. Şehrimize bir de teknopark kurduk. Bay Kemal sen bunları biliyor musun? Adamın böyle bir derdi yok ki… Akşam yalan sabah iftira işi gücü bu… Burdur’daki 19 bin işyerine toplam bin 881 milyon TL tutarında SGK prim desteği verdik” diye konuştu.

Tanzim satışlar konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, seçim sonrası TESKOMB ve TESK ile oturup beraberce konuşulacağını, tanzim satışları 81 ile yayacaklarının altını çizdi.

Terör konusunda da Erdoğan önemli ve kritik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

“Sınırlarımıza dayandılar. Önce DEAŞ’ı üzerimize saldılar. Biz Fırat Kalkanı’yla bunları tepeleyince sonra başka bir örgütü önüme getirdiler. Şu an 310 bin Suriyeliyi ülkelerindeki güvenli hale getirdiğimiz bölgelere geri gönderdik. Fırat’ın doğusunda bir terör yapılanmasına müsaade etmeyeceğimizi defalarca söyledik. Ne pahasına olursa olsun bu terör koridorunu yıkacağız. Gönül ister ki bu mücadeleye müttefiklerimizle birlikte verelim.”

İçinde bulunduğumuz bölgede Türkiye’yi karşısına alanların değil yanına alanların kazanacağını vurgulayan Erdoğan S400’ler konusunda da ABD, NATO ve Batı’ya kritik mesajlar verdi. “Şayet bize ihtiyacımız olan sistemler müttefiklerimiz tarafından zamanında ve makul şartlarda verilseydi buna ihtiyaç kalmayacaktı” diyen Erdoğan, “şimdi bize bundan vazgeçin diyorlar. Biz farklı sistemleri kullanma hakkına sahibiz. NATO yetkilileri bu durumun herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediler. Bu konuda bazı beklentilerimiz var. Siz kalkacaksınız 22 TIR teröristlere silah araç getireceksin, ben paramla isteyeceğim vermeyeceksin. Biz de buna karşı atılması gereken adımları atarız ve attık. Biz de güvenliğimiz için harekete geçmeye hazırız. Tek isteğimiz haklı mücadelemize saygı duyulması, destek verilmesidir. Bu bölgede ancak Türkiye’yi karşısına alanlar değil, yanına alanlar kazanır” diye konuştu.

AŞAĞIDAKİ HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EYT’liler toplandı Vatan Partisi İstanbul BBB Adayı İlker Yücel
EYT’liler Burdur’da toplanıyor Başkan Ercengiz “Hodri meydan” dedi
EYT’lilerin hak kaybı giderilmelidir Salda Gölü Millet Bahçesine tepkiler yankı buldu
Dikta zihniyetin hukuk karşısındaki hali perişanı Göreve geldikten 6 ay sonra çatısı çökmüş bir garaj
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.